Sećanje na Nebojšu Glogovca u JDP-u: Ćerka i sin primili nagrade, prijatelji nisu mogli da sakriju emocije (foto)


Veče “Sećanja na Nebojšu Glogovca” posvećeno godišnjici od smrti velikog glumca održano je u prepunoj sali Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Otišao pre godinu dana, ostao zauvek u srcima: Emotivna sećanja kolega i prijatelja na Nebojšu Glogovca

Doajen našeg glumišta preminuo je nakon kraće i teške bolesti tačno pre godinu dana, a večeras su na sceni JDP Glogovčeva ćerka Sunčica i sin Gavrilo primili priznanja “Dobričin prsten” i “Miloš Žutić” za ulogu Hamleta kojima je Udruženje dramskih umetnika posthumno nagradilo Nebojšu Glogovca.

Portret impresivne umetničke i ljudske veličine: Objavljena “Monografija: Nebojša Glogovac”

Deci preminulog glumca nagrade je uručio Vojislav Brajović predsednik Udruženja Dramskih umetnika Srbije.

Sudbina je htela da ova vredna priznanja Nebojša Glogovac ne može da primi. Prošlo je godinu dana od kada Nebojša nije sa nama, ali mi njegove kolege, porodica i prijatelji znamo da je tu. On će na ovoj sceni biti zauvek. Zauvek će ostati u srcima svojih prijatelja i porodica, ali i svih koji su imali prilike da ga gledaju na pozorišnoj sceni – rekao je Brajović.

Dodao je da je Glogovac svojim ulogama ostavio neizbrisiv trag i dao nemerljiv doprinos našoj umetnosti i našoj kulturi.

“Umreti možeš na svakom koraku…”: Muzičko sećanje Nikole Pejakovića na Nebojšu Glogovca (video)

Jake emocije među okupljenima u JDP-u izazvali su mladi glumci Joakim Tasić, Milica Gojković i Miodrag Dragićević koji su čitali odlomke iz knjige “Monografija: Nebojša Glogovac”.

Autorka monografije Tatjana Nježić kaže da je monografija još jedan pogled u dubinu, u Glogovčevu promišljenost, ljudskost, toplinu, a u isto vreme u jednu dostojanstvenost i neverovatnu čvrstinu.

Na velikom platnu su se ređali inserti iz televizijskog intervjua koji je Nebojša Glogovac dao čuvenom novinaru Draganu Babiću.

Na kraju večeri prikazan je kratki film o Nebojši Glogovcu koji je režirao Radivoje Raša Andrić u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Srbija i svet u 2018: Red sreće, red tuge

Pre svečanosti u JDP-u održan je pomen Nebojši Glogovcu u crkvi Svetog Nikole na beogradskom Novom groblju, a opelo je držao glumčev otac, sveštenik Milovan.

“Prođe godina, najcrnja, a bol je ista”: Potresne reči supruge Nebojše Glogovca

Da odaju počast Nebojši Glogovcu pored supruge Milice i sinova Miloša i Gavrila koje je glumac dobio u braku sa slikarkom Minom Mitrović stigli su i Nikola Đuričko sa suprugom, Jelena Stupljanin i Bojan Dimitrijević, kao i direktorka JDP Tamara Vučković. Davanju pomena su prisustvovali i glumci i veliki prijatelji Glogovca – Nataša Ninković, Nikola Kojo, kao i kumovi Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković.

Nebojša Glogovac je odigrao više od 70 filmskih i televizijskih uloga, od kojih su najpoznatije u ostvarenjima “Ubistvo sa predumišljajem”, “Kad porastem biću Kengur”, “Porodično blago”, “Nebeska udica”, “Klopka” i “Hadersfild”.

Autor: Gloria.rs
Izvor: Agencije
Foto: ATA images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi