Šarmer Šerbedžija opčinio publiku u Sava centru (video)


Glumac, šanosnjer i književnik Rade Šerbedžija održao je sinoć tradicionalni prednovogodišnji koncert u ispunjenoj sali Sava centra.

Šarmom svetskog putnika i velikog zavodnika Šerbedžija je, sa svojim bendom “Zapadni kolodvor” proveo publiku “od Silbe do Santa Monike” kao što govori jedna od njegovih pesama.

U boemskoj atmosferi odlične zabave dragih prijatelja Šerbedžija je podelio sa publikom šansone, starogradske pesme, romsku, makedonsku, dalmatinsku kulturnu baštinu, ličke narodne pesme i omiljenu pesmu italijanskih partizana.

Recitovao je Disa i Rakića, sećao se kroz pesme prijateljstva sa Džonijem Štulićem, Arsenom Dedićem, Kemalom Montenom, zavodio pesmom i stihovima na sebi svojstven način.

Ovog puta specijalni gost koncerta bio je svetski mega car Rambo Amadeus koji je u duhovitim aranžmanima izveo jednu sevdalinku i dalmatinski standard.

Arsen je umro, Kemo je otišao, Balašević opravdano odsutan, pa sam eto došao ja – šalio se sa Šerbedžijinim gostoprimstvom Rambo Amadeus.

Za kraj koncerta glumac svetske slave recitovao je remek delo Arsena Dedića “Ne daj se, Ines”, na opšte oduševljenje svih u Sava Centru, a publici je predstojeće praznike čestitao izvođenjem starogradskog standarda “Tiho noći”.

Autor: gloria.rs/p.p.
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi