Samsung Electronics, kreator budućnosti: Televizija podstiče ljude da se menjaju nabolje

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd.  je na sajmu IFA 2019 obeležila 50 godina poslovanja i tom prilikom predstavila svoju viziju, čiji je fokus na inovativnosti, umreženosti i budućnosti.

Kako je najavljeno, QLED 8K tehnologija biće dodatno unapređena uvođenjem nove linije QLED 8K televizora, dok će BESPOKE serijom prilagodljivih frižidera biti predstavljene inovacije na tržištu kućnih aparata. Pored toga, lansiranjem novih pametnih telefona – Galaxy A90 5G i Galaxy Fold 5G, biće proširena ponuda 5G uređaja. Sve ovo ilustruje nastojanje kompanije ka kontinuiranom proširivanju portfolija uz pomoć smelih i inovativnih prozvoda i usluga stvorenih za budućnost. 


– Od trenutka kada je, pre skoro 50 godina, predstavljen prvi crno-beli Samsung televizor, konstantno se trudimo da u čitavom asortimanu kućne elektronike i aparata, kao i mobilnih uređaja koristimo najnovije tehnologije, rekao je Benjamin Braun, direktor marketinga i potpredsednik kompanije Samsung Europe. „Nastavićemo da gradimo nasleđe kompanije i uvodimo inovacije koje će menjati život naših korisnika.

QLED 8K TV od 55 inča najavio novu Visual Display liniju 

Prošle godine je lansiran novi Samsung QLED 8K TV i od tada je ukupna prodaja QLED televizora porasla za 200 odsto. Pozitivna reakcija na QLED televizore visokog kvaliteta i velikog ekrana dovela je do prodaje više od dva miliona uređaja u prvoj polovini godine. Kako bi ova serija bila dodatno unapređena, postojećim Samsung QLED uređajima od 65, 75, 82 i 85 inča, pridružiće se i verzija od 55 inča. 

QLED 8K TV sa dijagonalom od 55 inča u septembru će biti dostupan globalno. Ovim novitetom i još širim dijapazonom dimenzija optimalnih za svaki dom, Samsung je uspešno odgovorio na zahteve potrošača za većim izborom. Nova varijanta nudi vrhunske pogodnosti koje odlikuju QLED 8K TV seriju, uključujući dubinu i besprekoran kvalitet slike, stopostotni volumen boje, kao i revolucionarnu tehnologiju baziranu na veštačkoj inteligenciji. Bez obzira na to da li korisnici omiljeni sadržaj gledaju putem striming platforme, preslikavanja ekrana ili HDMI i USB kabla, Quantum Processor 8K detektuje sadržaj niže rezolucije i izoštrava ga, tako da dostigne 8K kvalitet. 

BESPOKE kućni aparati za moderne potrošače 

S obzirom na to da vizuelna razlika između nameštaja i kućnih aparata postaje sve manja, Samsung nastoji da dizajnira prilagodljiva rešenja u skladu sa potrebama korisnika. Baš zato novi revolucionarni BESPOKE frižideri kompanije Samsung stižu u Evropu. Osmišljeni kao modularni uređaji i zahvaljujući širokoj ponudi dimenzija, od onih sa jednim, do onih sa četvoro vrata, ovi frižideri se veoma lako uklapaju u različite prostore. 

Za korisnike koji žele da budu još efikasniji u kuhinji, Samsung je predstavio i novu, multifunkcionalnu rernu Dual Cook Steam Oven. Uz savremen dizajn dolaze i neverovatne mogućnosti u pogledu performansi. Rerna je postavljena vertikalno i karakterišu je teksturisane površine sa novim interfejsom. Uz pomoć Dual Cook Steam opcije, u različitim odeljcima, omogućeno je istovremeno pripremanje hrane procesom konvekcije i na pari. 

Samsung kuhinjske inovacije već su pomogle u smanjenju količine otpada koji se proizvodi u domaćinstvima. Međutim, na sajmu IFA 2019 najavljena je još bliža saradnja sa kompanijom Whisk, koja razvija platformu za pametnu upotrebu hrane. U međusobnoj saradnji do sada je razvijeno mnoštvo inovacija, poput pametnih spiskova za nabavku na Samsung Family Hub frižiderima, čime svako iskustvo kuvanja postaje mali društveno odgovorni projekat. 

Kako prosečni domovi postaju sve kompaktniji, Samsung se fokusirao i na ponudu proizvoda koji odgovaraju načinu života svojih korisnika. Tako uređaj za osvežavanje odeće AirDresser izgleda kao garderober ili ogledalo. Uz to, lansiran je i Air Purifier AX9500, prvi Wind-FreeTM sistem za prečišćavanje vazduha na svetu. Uz modularni dizajn ovaj uređaj će se uklopiti u svaki dom, a pomoću troslojnog sistema filtriranja, smanjiće prisustvo štetnih gasova, prašine i alergena u vazduhu. 

Uz novi POWERstick Jet™ bežični usisivač korisnici će imati priliku da iskuse moć usisavanja u industriji, od 200W. Petoslojni HEPA sistem filtriranja i baterija koja traje sat vremena omogućavaju da se ukloni 99,999 odsto čestica prašine i alergena, sprečavajući da se one vrate u vazduh kroz izduvni ventil. 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria.rs
Foto: Promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi