Samo uz novu "Gloriju" poklon CD! Sergej Ćetković, Andrija Milošević, Jelena Tomašević i drugi pevaju za vas i vaše mališane!

Autor:

13.07.2017 13:44

Foto:

Foto:



Nove generacije klinaca dobile su nove pesme uz koje će im detinjstvo biti lepše i sadržajnije. Naime, velika grupa najznačajnijih srpskih kompozitora, tektopisaca i pevača snimila je CD “Medela Dečje beogradsko proleće” na kojem se nalazi 11 potpuno novih kompozicija za najmlađe. One će, pored legendarnih numera od pre tri-četiri decenije kao što su “Zakleo se bumbar” ili “Vuče, vuče, bubo lenja”, ubrzo postati sastavni deo svake dečje zabave.

Da nova pokolenja imaju pesme koje će im obeležiti detinjstvo, potrudili su se čelni ljudi Dečjeg kulturnog centra Beograd, koji su obnovili festival Dečje beogradsko proleće. A da je time napravljen pravi potez, svedoči podatak da numere sa CD-a izvode vrsni pevači Branko Milićević Kockica, Minja Subota, Svetislav Bule Goncić, Nevena Božović, Bojana Stamenov, Sergej Ćetković, Slaven Došlo, Marko Marković, Ivan Zekić, Andrija Milošević i Jelena Tomašević.

Minja otkriva da je za numeru “Pozdrav iz Srbije” pozvao svog druga iz razreda Slobodana Stanišića, sjajnog pesnika i pisca.

- Želeo sam da zajedno napravimo rodoljubivu pesmu uveren kako nam takve nedostaju. Tako su nastali stihovi “Plovimo dok žito zlati niz Moravu sad ti i ja, miris dunja nas prati, to je naša Srbija”. I to smo poklonili deci.

 

Napisala: Tanja Nikolić
Fotografije: Dalibor Danilović

Maja Gašić

Autor