Salvador Sobral - mladić koji je osvojio srce Evrope: Samo želim da živim miran život

Autor:

15.05.2017 10:36

Foto:

Foto:



Portugalac Salvador Sobral, osim što je osvojio najveći broj glasova na Evrosongu, svojom baladom i životnom pričom osvojio je i srca publike širom sveta.

Salvador Sobral: Ljubav prema muzici jača od bolesti


Sobral je priznao da mu je ovogodišnji način glasanja bio nejasan.

- Nisam razumeo glasanje. Mislim da moraš da budeš matematičar ili tako nešto da bi znao kako to ide - rekao je Portugalac.

Ovaj dvadesetsedmogodišnji mladić jeste iz Kijeva otišao kao pobednik, ali kaže da nije očekivao da će mu to preko noći donetu slavu i bogatstvo.


- Ne mislim da će se nešto promeniti. Danas pobediš, sutra te se već niko ne seća. Iskreno, samo želim da živim miran život - rekao je Portugalac novinarima, piše BBC. Bilo bi malo uvrnuto da mislim o sebi kao o nacionalnom heroju ili šampionu Evrope - dodao je on.

Njegova pobeda bila je najveće iznenađenje zbog toga što je u pitanju balada i što Salvador, za razliku od ostalih kandidata, nije imao nikakav neobičan nastup, niti poseban trik.

Teško bolesni Portugalac Salvador Sobral pobednik Evrovizije 2017 (foto/video)

Sobral je dodao da će mu biti drago ukoliko njegov trijumf bude imao neki uticaj, makar mali, na stvaranje muzike.

- Ovo je sadržajna, emocionalna pesma sa stihovima koji šalju divnu poruku i harmoniju, nešto što ljudi danas nisu navikli da slušaju. Bio bih jako srećan ako mogu da doprinesem na promenama u muzici. Nadam se da sam podstakao ljude da donesu nešto novo i različito narednih godina kada je ovo takmičenje u pitanju - dodao je on.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading