Sahranjena Slobodanka Caca Aleksić

Autor:

17.08.2019 17:50

Foto:

Foto:



Rediteljka Slobodanka Caca Aleksić, supruga glumca Branka Milićevića Kockice, preminula je u sredu u 78. godini posle kratke i tеške bolesti. Ona je danas sahranjena u 14 časova u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Glumica Suzana Lukić oprostila se dirljivim rečima ispred kapele pre nego što je povorka krenula ka grobu.

-O Caci govoriš dok god možeš da pričaš, a i to ne bi bilo dovoljno. Došla sam kao devojčica pre više od deceniju u Puž. Odmah me je primila u svoju porodicu. Taj div od žene koji ni tada nije dozvolio da se jedno mlado biće nervira, da ne može da spava, da pati. E, takva je bila naša Caca, Slobodanka Aleksić, ta koja je uzela mene, njeno buduće patuljče. Caca u nekima od nas nije ostavila samo trag, ona je ostavila planine, mora, prostranstva... Naša Caca i njen Branko i njihov Puž, naš Puž - kazala je Lukić.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Pozoriste PUZ (@pozoristepuz) дана 14. Авг 2019. у 1:44 PDT

Pre toga, u Pozorištancetu “Puž” održana je komemoracija gde su se porodica i prijatelji oprostili od umetnice. Glumci su se na sceni u suzama opraštali od svoje, kako su redom navodili, “pozorišne majke”, piše pink.rs.

Branko Kockica se kroz suze oprostio od supruge i najavio osnivanje nagrade “Slobodanka Caca Aleksić” za najbolju režiju predstave za decu.

Darodavac koji je želeo da ostane anoniman odlučio je da zajedno sa nama ustanovi nagradu pa će reditelji najbolje predstave za decu svake godine dobijati “Cacu” – rekao je Milićević.

Na komemoraciji su govorili i glumci Predrag Miki Manojlović, Tanja Bošković i Tihomir Stanić.