Romanse koje su obeležile 2017: Oni su rekli "da" ljubavi (foto)

Autor:

04.12.2017 20:00

Foto:

Foto:



Nepunih mesec dana deli nas od dolaska nove godine i dok već pravimo planove za narednu, prisećamo se događaja koji su obeležili 2017. Rastužio nas je odlazak nekolicine velikih umetnika, radovali smo se dolasku novih naraštaja, bilo je dosta razvoda i raskida, ali i parova koji su odlučili da svoje ljubavne priče zaokruže na najlepši način...

Irena Milonjić i Zoran Kalezić 

Da za ljubav nikad nije kasno potvrđuju i legendarni izvođač narode muzike Zoran Kalezić (68) i njegova izabranica inžinjerka Irena Milonjić (53) koji su se nakon tri godine veze venčali početkom ove godine.

– Ne verujem u slučajnosti i smatram da sve u životu mora da se zasluži, pa i sreća. Irena me je zatekla u fazi kada sam bio umoran od svega, istrošen od života, Amerike, tuge, sreće, lutanja. Vratio sam se u svoj rodni kraj, Kosovi Lug, odakle sam potekao i gde sam sagradio divnu kuću za sebe i za naslednike shvativši da nikad ništa preko tih planina što me okružuju i nije bilo moje. Stalno sam govorio da “žensko uvo neće u moju kuću više”. I onda sam upoznao Irenu, koja je vratila život i toplinu u moj dom, promenila me i učinila srećnim čovekom.

Pipa Midlton i Džejms Metjuz

Venčanje koje je ove godine pobudilo najviše interesovanja svetske javnosti je između sestre vojvotkinje od Kembridža Pipe Midlton i imućnog finansijera Džejmsa Metjuza. Par se u prisustvu velikog broja rodbine i prijatelja, među kojima su osim mladine sestre bili i pripadnici kraljevske porodice - princ Vilijam i princ Hari, venčao u malenom britanskom selu Inglfild, zapadno od Londona. Među zvanicama je bila ne samo britanska već svetska društvena elita, a o mladinoj venčanici se mesecima kasnije pisalo...

Jelisaveta Orašanin i Miloš Teodosić

Venčanje koje je najviše intrigiralo domaću javnost odigralo se krajem juna u srpskoj prestonici. Naš proslavljeni košarkaš Miloš Teodosić i glumica Jelisaveta Orašanin, pred rodbinom i brojnim prijateljima su se u jednom prestoničkom restoranu zavetovali jedno drugom na večnu ljubav. Tajnoviti od samog početka veze, glumica i košarkaš su takvi ostali do kraja. Do slika sa njihovog intimnog slavlja bilo je gotovo nemoguće doći... Par sada živi u Americi, gde Teo igra za L.A. Kliperse.

Nevena Ristić i Marko Vukes

Ljubav između beogradske glumice Nevene Ristić i zagrebačkog muzičara Marka Vukesa zaokružena je 7. jula na najlepši način venčanjem u Mariji Bistrici. Jedan od najromantičnijih momenata za Nevenu bio je kada su se nakon izgovorenog "da" u crkvi  začuli stihovi pesme “Ti mome svetu daješ divnu boju” koju je njen suprug posvetio njoj. A u istom maniru je počelo i svadbeno veselje. Za prvi ples su mladenci odabrali pesmu “Djevojka iz drugog plemena”, koju je Marko napisao nekoliko dana pošto je upoznao Nevenu.

- Naš prvi ples je bio predivan. Za mene su on i razmena zaveta dva najuzbudljivija momenta sa venčanja, pogotovo jer pred Nevenom retko pevam - rekao je za "Gloriju" tada Marko.

Ljubica Marković i Miljan Prljeta

Uz pesmu “Apsolutno tvoj” započela je svadba glumca Miljana Prljete (37) i njegove dugogodišnje devojke Ljubice Marković (28). Poznato je pravilo da se mlada i mladoženja retko kad provedu dobro na svojoj svadbi. Sa Miljanom i Ljubicom nije bilo tako, a glumac se seća skoro svih pojedinosti ovog za njega važnog događaja.

– Dosta prijatelja mi je reklo kako sa svadbe neću upamtiti pola stvari, a meni se čini da sam zapamtio svaki detalj. Maksimalno smo uživali, đuskali smo i pevali do poslednjeg trenutka. 

Princeza Felon i princ Đorđe Karađorđević


Prvo ovogodišnje venčanje "plave krvi" odigralo se u julu na Oplencu. Princ Đorđe Karađorđević (33) i njegova izabranica Felon Rajman (22), Engleskinja škotskog porekla, izgovorili su sudbonosno "da" u  Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu. Venčanje sina princa Tomislava i princeze Linde i njegove izabranice održano je po tradicionalnim pravoslavnim običajima u crkvi koja ima veliki, istorijski značaj za srpsku kraljevsku porodicu. Nakon svečane ceremonije, mladenci su brojne zvanice iz zemlje i inostranstva ugostili u Belom dvoru.

Sanja Papić i Dragoslav Miša Ognjanović

A post shared by Papic Sanja (@misssanjapapic) on Aug 11, 2017 at 12:22am PDT


Naša najuspešnija misica Sanja Papić udala se početkom avgusta u Parizu za beogradskog advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića. Intimnoj ceremoniji su prisustvovali samo najbliži prijatelji i članovi porodice, a po sopstvenom priznanju, par je malo ubrzao svadbene planove zbog mladine trudnoće. Danas su Sanja i Miša roditelji jednomesečne devojčice...

Dragana Todorović i Ivica Propadalo

Ivica Propadalo (67), jedan od najistaknutijih likovnih umetnika savremenog izraza, scenograf, dizajner, muzičar, osnivač i frontmen sarajevskog pop-rok benda “Teška industrija”, izgovorio je sudbonosno “da” sredinom septembra rođenoj Čačanki Dragani Todorović (40). Njih dvoje su svoju šestogodišnju ljubav vešto krili od očiju javnosti sve do venčanja, kada su razmenili bračne zavete kod matičara u Zagrebačkoj starogradskoj većnici uz prisustvo najuže porodice. Svadbenoj žurki prisustvovao je muzički krem bivše Jugoslavije, od Tereze Kesovije, preko braće Jelić iz ‘Yu grupe’ do Gabi Novak.

Nataša Bekvalac i Luka Lazukić


Venčanje Nataše Bekvalac i IT stručnjaka Luke Lazukića sasvim je sigurno najiščekivanije u domaćoj javnosti i događaj o kome se najviše pisalo. Par koji je nešto duže od šest meseci bio u vezi pre braka, zavetovao se na večnu ljubav na sunčanoj Ibici, mestu gde su se prvi put sreli. Sam datum svadbe je takođe bio simboličan. Venčali su se na Natin rođendan, a sudbonosno "da" su izgovorili na intimnoj ceremoniji na plaži, nakon koje je usledila žurka... Nata je sad već u poodmakloj trudnoći, a ćerkica bi trebalo da stigne početkom naredne godine...

Danica Marinković i princ Filip Karađorđević 

Srpsko kraljevsko venčanje o kojem se čak pisalo u svetskim medijima odigralo se sedmog oktobra. U Sabornoj crkvi u Beogradu su se u prisustvu brojnih zvanica na večnu ljubav zavetovali princ Filip Karađorđević i Danica Marinković, ćerka slikara Milana Cileta Marinkovića. Kuma na venčanju je bila prestolonaslednica Švedske, princeza Viktorija od Švedske, a kum princ Petar. Krajem prethodnog meseca, drugi sin prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i grafička dizajnerka i vizuelna umetnica su objavili i da čekaju bebu.

– Veoma se radujemo što ćemo sledeće godine postati roditelji. To je vrhunac naše ljubavi. Osnivajući porodicu, sve nove odgovornosti i dužnosti očekujemo s nestrpljenjem – rekla je princeza Danica Karađorđević za magazin“Gloria”.

@buseonthego је поделио/ла објаву дана 29. Јун 2017. у 12:22 PDT


Ove 2017. godine su se širom sveta često čula svadbena zvona. Čuvena teniserka Serena Vilijams se nedugo nakon porođaja venčala za Aleksisa Ohanijana, jedan od najpopularnijih glumaca današnjice Majkl Fasbender se u tajnosti oženio koleginicom Alisijom Vikander, zvezda romantičnih tinejdž komedija Džulija Stajls je u sedmom mesecu trudnoće rekla "da" Prestonu Džej Kuku, omiljeni Bali-beg odnosno Burak Ozdživit se oženio dugogodišnjom devojkom, koleginicom Fahrije Evdžen, fudbalska zvezda Lajonel Mesi venčao se sa dugogodišnjom partnerkom, manekenkom Antonelom Rokuzo, Džesika Čestejn se udala za markantnog Italijana Đan-Luku Pazija de Prepozula... a poslednji koji su pre par dana stali na "ludi kamen" bili su pevačica Ana Bebić i IT stručnjak Ivan Đolić.

Maja Gašić

Autor