"Ratovi zvezda" su mu promenili život: Mark Hamil dobio zvezdu na Bulevaru slavnih

Autor:

10.03.2018 09:56

Foto:

Foto:



U pratnji dvojice stormtrupera, glumac Mark Hamil iz "Ratova zvezda" dobio je zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, i prihvatio je s oduševljenjem i skromnošću zbog kojih je omiljen među obožavateljima i četiri decenije nakon prve uloge Luka Skajvokera.

Hamilu(66) su društvo na svečanosti pravili Harison Ford (Han Solo), reditelj Džordž Lukas i omiljeni robot R2-D2.

Priznanje posle 40 godina: Princeza Leja i Han Solo su imali aferu u stvarnom životu

-Teško je izraziti svoju zahvalnost, veselje, oduševljenje ovim priznanjem - rekao je Hamil obožavaocima koji su se okupili na šetalištu ispred bioskopa “El Kapitan” u srcu Holivuda.

A do pre samo par godina Hamilova zvezda jedva je treptala. U senci Forda i pokojne Keri Fišer nije uspeo da se nametne kao vodeći glumac na velikom ekranu nakon završetka prvog serijala "Ratova zvezda".

Ali oživljavanje Luka Skajvokera u dva nedavna filma "Ratova zvezda - "Sila se budi" i "Poslednji Džedi" pomoglo je Hamilu da se ponovo nađe u centru pažnje.

-Mark Hamil je lik koji se ne može napisati - rekao je Lukas - Oduševljen je svime što radi i upravo sam to tražio za Luka Skajvokera. Dokazao se.

-Budimo pošteni, da nije bilo genija Džordža Lukasa ne bih ovde danas stajao - rekao je Hamil i dodao:

Keri Fišer: Snažna, duhovita, odvažna Princeza Leja

- Promenio mi je život zauvek. Bilo je ovo fantastično putovanje, puno vam hvala i nek' sila bude sa svakim od vas - poručio je glumac.