Prvi ples i pesma napisana za mladu: Najdirljiviji trenutak sa Neveninog i Markovog venčanja (foto/video)


Venčanje srpske glumice Nevene Vukes (devojačko Ristić) i hrvatskog muzičara Marka Vukesa je dokaz da bajke postoje. Par kome je uspelo da više od dve godine održi romansu uprkos razdaljini, prelazeći hiljade kilometara na relaciji Beograd-Zagreb, pre pet dana je na najlepši način zaokružio svoju ljubavnu priču.

Srećno! Venčali se Nevena Ristić i Marko Vukes (foto)


Nevena i Marko su jedno drugom rekli “da” u Mariji Bistrici, mestu u kome je mladoženja odrastao. Oboje umetnici, zanesenjaci i po prirodi romantične duše… sasvim očekivano je bilo i da njihovo venčanje bude takvo. Najlepša bajka.

Momenat koji će ne samo oni, već i sve zvanice pamtiti do kraja života, bio je prvi ples mladenaca.


Marko je tad svoj supruzi otpevao pesmu po nazivu “Djevojka iz drugog plemena”, a koja je napisana isključivo za nju… Snimak prvog plesa muzičar je objavio na You Tube kanalu, a u kometaru je napisao:

– Pjesma “Djevojka iz drugog plemena” posvećena mojoj dragoj supruzi Neveni. Govori o našem putu, prvom susretu i našoj borbi… Dragi kolega Boris Rogoznica ju je uglazbio i napisao ove snažne riječi jedne večeri dok je mene slušao kako govorim o njoj. Borise, Bogu hvala što si bio budan i mudar da uzmeš te večeri olovku i gitaru i riječima i notama obilježiš naš početak. Prvi put je javno izvedena na našem vjenčanju.

Pogledajte kako je izgledao ovaj dirljivi momenat…

Prenosimo vam i stihove koji najbolje opisuju Markovu ljubav prema Neveni i njihov životni put sve do sudbonosnog “da” u crkvi u Maloj Bistrici…

Djevojka iz drugog plemena

K’o san
mojim si versom potekla
k’o dan
iz mojih ruku izmakla

O da
da sam te sreo ranije
bila bi moja
i božija

Ja znam
kako se brzo zaljubim
ja znam
i toga se često uplašim

Al’ sad
zanesen šarmom s istoka
želim da budeš sa mnom dovjeka
žena ovog čovjeka

Dolaze neki čudni ratovi
strahuje se sad od ljubavi
gdje još da nadjem za to vremena
za djevojku iz drugog plemena

K’o san
mojim si versom potekla
k’o dan
iz mojih ruku izmakla

Ma daj
pa nisi ti na kraj svemira
bit ćeš od pete do tjemena
samo moja Nevena