Princ Hari i Megan Markl odstupaju sa svih kraljevskih dužnosti

Autor:

09.01.2020 22:13

Foto:

Foto:



Prinčevski par želi novu ulogu za sebe i finansijsku nezavisnost, a odluku su doneli posle višemesečnog razmišljanja i diskusija

 

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, princ Hari (35) i Megan Markl (38) odlučili su da odstupe sa svih kraljevskih dužnosti i započnu samostalan život. U kratkom saopštenju objavljenom na instagramu, prinčevski par je naveo da žele da stvore novu ulogu za sebe i da žele da postanu finansijski nezavisni.

Naveli su da su odluku doneli “posle višemesečnog razmišljanja i unutrašnjih diskusija”.

“Odlučili smo da se povučemo kao stariji članovi kraljevske porodice i radimo na tome da postanemo finansijski nezavisni, nastavljajući da u potpunosti podržavamo Njeno veličanstvo”, navedeno je u njihovoj objavi.

Princ Hari i Megan Markl su poručili da planiraju da žive na relaciji između Severne Amerike i Velike Britanije.

“Ovaj geografski balans omogućiće nam da odgajamo sina uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj se rodio, a istovremeno će pružiti našoj porodici prostor da se fokusira na sledeće poglavlje”, naveli su.

Oni su odluku o novom životu doneli nakon što su proveli šest sedmica na odmoru u Kanadi sa osmomesečnim sinom Arčijem, daleko od kraljevske porodice bez obzira na nezadovoljstvo kraljice Elizabete Druge (93) što sa njom ne obeležavaju katolički Božić.

Povodom njihove iznendavne odluke, oglasila se i Bakingemska palata a u saopštenju je navedeno da su razgovori oko njihove buduće uloge u ranoj fazi.

“Razumemo njihovu želju za drugačijim pristupom, ali ovo su komplikovana pitanja za koja je potrebno vreme”.