Prijateljstvo, iskrenost i uspeh: Šta majka Edija Marija kaže o Novaku Đokoviću

Autor:

04.07.2019 10:50

Foto:

Foto:



Novak Đoković i Endi Mari godinama su bili veliki rivali na terenu. Ipak, daleko veće i duže je prijateljstvo dvojice tenisera, koji su praktično istovremeno zakoračili na glavnu scenu, a daleko pre toga zajedno i odrastali na teniskim terenima.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CNNSport (@cnnsport) дана 3. Јул 2019. у 8:45 PDT

Jedan od najbližih svedoka zajedničkog uspona prvog britanskog vladara Vimbldona i jednog od najboljih ikada, Endija i Novaka, je Džudi Mari. Iako je gospođa mama Mari katkad znala da iznese direktno šta joj leži na srcu, što se mnogima nije svidelo, ne samo u Srbiji, već i šire, na velikom delu evropskog kontinenta i u svetu, znala je da oduševi i iskrenošću. Tako je i sada, kada je na pitanje novinara Sportkluba ko je glavni favorit, dala direktan odgovor.

-Novak mora da bude favorit, ima neverovatan skor ovde. Toliko je raznovrstan igrač, dugo je u vrhu, voli Vimbldon, zna na šta se sve svodi, osvojio je veliki broj grend slemova, razume kako treba da se pripremi za to, kako da se izbori sa dvonedeljnim naporom takmičenja - rekla je Džudi Mari, koja za razliku od mnogobrojnih roditelja iza sebe ima i tenisku karijeru, kao igrač, ali i kao trener, pišu Novosti.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 12. Јан 2019. у 4:49 PST

Stoga, kada priča o tenisu, ne govori iz ugla nekoga ko iz "druge ruke", preko sinova Endija i Džejmija, poznaje beli sport, već kao stručnjak koji je upoznat koji put dovodi do vrha.

- Sve se svodi na fokus, pošto je takmičenje dugo. Poznajem Novaka od njegove 11, ili 12. godine. Endi i on su vršnjaci. Prelepo je bilo pratiti njegovu karijeru. Dobri smo prijatelji sa njegovom porodicom, sa njegovom suprugom i decom. Bilo je lepo videti taj put, kako su igrali na turnirima, do njihove dominacije u tenisu. Novak je moj favorit za novu titulu - jasno je poručila Džudi Mari za koga će navijati.

Pošto je rutinski pobedio Amerikanca Denisa Kudlu rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2 i 6:2 najbolji teniser sveta izborio je plasman u treće kolo Vimbldona, gde ga čeka Poljak Hubert Hurkaš, 48. na ATP listi, koga je Đoković nedavno savladao u prvom kolu Rolan Garosa sa 3:0.