Preslušajte novi album Aleksandra Kovač

Autor:

05.05.2016 17:20

Foto:

Foto:



Aleksandra Kovač, naša kantautorka I filmska kompozitorka, pripremila je pravu muzičku poslasticu za sve ljubitelje njene muzike i zvuka - muzički album "Cotton 100%", koji je snimila i komponovala pre 15 godina, odmah nakon politickih promena 5.oktobra 2000.godine, kada je od celokupnog snimljenog materijala objavljen samo singl "You & Me" i spot za pesmu "For better or worse".

U to vreme je album bio isuviše alternativan za domaće tržište i sve do današnjeg dana je ostao bez izdavača. Zanimljivo je da je album snimljen analogno na Adat kasete, i miksan u studiju Vlade Negovanovica, dugogodišnjeg Aleksandrinog saradnika. Aleksandra se priseća ekipe koja je učestvovala na snimanju:" Tu su bili, pre svih, Milorad Kocić, koji je bio glavni snimatelj celokupnog materijala I nerazdvojni saputnik na našem putovanju I druženju, muzičari Rastko Aksentijević, Srđan Dunkić, Goran Milošević, Zoran Živković i Nemanja Jovanović koji su svojim sviranjem doprineli autentičnom I specifičnom zvuku ovog albuma. Moj otac Kornelije Kovač je odsvirao nezaboravne klavire I orgulje na par pesama, kao u najbolje vreme "Korni grupe". Ali posebnu zaslugu za ovaj album ima moj muzički partner Roman Goršek koji je producirao, aranžirao i miksao ovaj album, I koji me je pre svega inspirisao da započnem svoj veliki muzički preporod koji je rezultirao svim uzbudljivim momentima koji su mi se dogodili u poslednjih 15 godina u muzici. Zbog svih ovih ljudi album ima posebnu energiju koja i posle toliko godina može da se oseti i zvuči i dalje uzbudljivo i sveže. "

Album digitalno distribuira Croatia records, koja je sa Aleksandrom sklopila ekskluzivan ugovor za ceo Aleksandrin muzicki katalog i opus. Album "Cotton 100%" se nalazi na svim digitalnim platformama - Deezer, Spotify, I Tunes, a pesme su postavljene i na RAprodukcija YT kanalu

https://www.youtube.com/playlist?list=PLg_8HR7xXRRyV03QRI-03f5UQxuvT9rzG

Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading