Preminuo Teri Džouns, zvezda “Montija Pajtona”

Čuveni komičar, glumac, reditelj i pisac, umro u svom domu u Londonu, okružen suprugom Anom i decom, sinom Bilom i kćerkama Seli i Siri


Teri Džouns, zvezda čuvene humorističke serije “Monti Pajton”, preminuo je juče u Londonu, saopštio je njegov agent.

“Duboko iznenađeni saopštavamo da je naš suprug i otac Teri Džouns preminuo. Teri je umro 21. januara 2020, uveče, u 77. godini nakon duge, ekstremno hrabre borbe sa retkom vrstom demencije. I tokom te borbe, uvek je bio dobro raspoložen”, navedeno je u saopštenju njegove porodice, preneo je BBC.

Uz njega su bili supruga Ana Soderstrom i deca, sin Bil i kćerke Seli i Siri.

“Tokom poslednjih nekoliko dana, njegova supruga, deca, članovi porodice i mnogi bliski prijatelji stalno su provodili vreme s Terijem, dok je lagano odlazio. Svi smo izgubili milog, zabavnog, toplog, kreativnog i voljenog čoveka čija je beskompromisna individualnost, neumorni intelekt i izuzetan humor pružao zadovoljstvo milionima ljudi tokom šest decenija”, saopštili su članovi Džounsove porodice.

Teri Gilijam, Nil Ins, Erik Ajd i Teri Džouns

Kao član “Monti Pajton” grupe, Džouns je radio sa britanskim komičarima Grejamom Čepmanom, Džonom Klizom, Terijem Gilijamom, Erikom Ajdlom i Majklom Pelinom. Zajedno su snimili četiri filma, objavili nekoliko muzičkih albuma, realizovani nekoliko pozorišnih predstava i bitno uticali na pop kulturu ne samo Velike Britanije već i ostatka sveta. Džouns je i samostalno objavljivao knjige i pesme za decu i učestvovao u realizaciji nekoliko filmova i niza popularnih TV programa za najpoznatije britanske televizije.

 

Autor: I. A.
Foto: Getty Images / Guliver
Podelite sa prijateljima:
Tagovi