Preminula Moli Piters, Bond devojka

Autor:

31.05.2017 16:14

Foto:

Foto:



Britanska glumica Moli Piters, poznata po ulozi medicinske sestre Patriše Firing iz filma "Operacija Grom" (Thunderball, 1965) sa Šonom Konerijem kao Džejmsom Bondom, preminula je juče u 76. godini. Uzrok smrti još uvek nije poznat.

https://twitter.com/007/status/869538906609377281

Vest je objavljena na zvaničnom Tviter profilu Džejmsa Bonda.

-Ožalošćeni smo smrću Moli Piters. Naše misli su uz njenu porodicu - piše u izjavi.

Plava lepotica je bila prva Bondova devojka koja se skinula u filmovima o tajnom agentu, čak je izazvala i kontroverzu, pa je film zamalo dobio oznaku X (samo za punoletne) zbog golotinje.

Nekoliko scena je moralo da bude isečeno na zahtev Britanskog odbora za klasifikaciju filmova, jer su smatrane previše nepristojnim.

Moli Piters se slikala i za "Plejboj" novembra 1965.

Nakon ovog velikog proboja među zvezde, Moli je snimila samo još jedan film, slepstik komediju "Don't Raise the Bridge, Lower the River" 1968. sa Džerijem Luisom.

Prema izjavama u specijalnom DVD izdanju filma "Operacija Grom", Molina kratka filmska karijera bila je posledica sukoba sa agentom, mada nisu navedeni detalji. Pitersova je rekla da ju je njen agent u vreme premijere "Operacije Grom" držao vezanom za ugovor o zastupanju.

Tek mnogo godina kasnije, kada su glamur, slava i haos koji je pratio film izbledeli, njen ugovor je istekao, ali ni ponuda za filmsku i modnu karijeru više nije bilo.

Odlazak najelegantnijeg agenta 007: Preminuo glumac Rodžer Mur

Moli je kao vrlo mlada rodila ćerku koju je dala na usvajanje. Kasnije se udala i živela sa suprugom u Safolku. Imala je sina koji je preminuo. Pitersova je 2011. imala blaži moždani udar.

Njena smrt desila se samo nedelju dana nakon što je bivši Džejms Bond, ser Rodžer Mur, preminuo u Švajcarskoj nakon kraće bitke sa rakom.

Komentari. (0)

Loading