Pre 34 godine sahranila je muža, pre dve i ćerku: Preminula glumica Dina Rutić, supruga Zorana Radmilovića

Glumica Dina Rutić Radmilović, supruga legendarnog srpskog i jugoslovenskog glumca Zorana Radmilovića, preminula je u 76. godini života u Beogradu.

Danas, 22. januara, čak 34 godine posle njegove smrti, Dina Rutić Radmilović pridružila se suprugu u večnoj kući.


Rođena je 1943. godine u Dobrom Selu, a roditelji su joj bili glumački par Joža i Ivka Rutić. Dina je u filmu debitovala još kao studentkinja, kada je imala 21 godinu, u to ostvarenju “Prometeju s otoka Viševice” (1964.), gde je igrala glavnu ulogu.

Iako je predstavljena kao najzapaženija mlada glumica, Dina je svojevremeno rekla da nije bila očarana glumom kao profesijom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ??Београдски Bремеплов?? (@beogradski_vremeplov_011) дана

Na filmu i televiziji sam zaista samo privremeno! To nije moja profesija. Studiram književnost, za sada uspešno, pa i uprkos tome što sam katkad angažovana na filmu ili na malom ekranu, najviše me privlači svet knjiga – rekla je Dina.

U TV drami “Provod” Mome Kapora igrala je zajedno sa svojim budućim suprugom Zoranom Radmilovićem. Dina je hvalila Zorana i naglasila da bi volela da radi sa njim, a Radmilović je svojevremeno za nju izjavio da će ona biti njegova žena.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Zoran Radmilović? (@zoran_radmilovic_) дана

Na kraju je i bilo tako. Dina je raskinula veridbu i udala se za Zorana Radmilovića, s kojim je imala ćerku Anu, koja se rodila 1974. godine, a koja je preminula pre 2 godine.

Nakon smrti Zorana Radmilovića 1985. godine, Dina se gotovo povukla iz javnosti.

Autor: Gloria.rs
Izvor: Glossy/ Telegraf
Foto: Printscreen/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi