Povreda za povredom: Ivana Španović doživela nezgodan prelom noge

Autor:

07.07.2020 13:58

Foto:

Foto:



Španovićeva je opet podlegla povredama...

 

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Španović, nedavno je obavetila svoje fanove o tome da ju je zadesila vrlo nezgodna povreda. Naime, sportistkinja je polomila metatarzalnu kost na desnom stopalu.

Povreda se desila nakon što je Ivana skočila na stepenik u dvorištu svog porodičnog doma.

– Skočila sam na neki stepenik kod sebe u dvorištu, pukla je pločica pod stopalom i naglo sam iskrenula skočni zglob – rekla je sportistkinja za Sportski Žurnal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on Apr 4, 2020 at 1:54am PDT

Ivani Španović je po pregledu stručnjaka na nogu stavljena ortopedska čizma od gipsa, a u narednom periodu od 4 do 8 nedelja, atletičarka će za kretanje morati da koristi štake.

- Samo razmišljam o tome kada ću skinuti ovu čizmu. Neću skakati u julu. Čeka se kontrolni snimak stopala, a doktor je rekao da moram što više da odmaram ukoliko želim brz oporavak - izjavila je atletičarka.

Međutim, iako joj je savetovan odmor, Ivana nije prestala da trenira.

– Nema nikakav problem da vežba kvadriceps na toj nozi. Na levoj sve radi bez zastoja, za torzo i ruke da ne govorim. Ima štake kako se ne bi oslanjala na bolno mesto, pa kad je neko vidi deluje da je nešto teže nego što jeste, ali nije ni blizu tako – rekao je Goran Obradović za Sportski Žurnal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on Jun 7, 2020 at 10:02am PDT

– Prelom je ”čist”. Nije došlo do dislokacije, pa nikakva dalja intervencija ili ne daj Bože operacija nisu potrebni. Važno je da taj deo tela miruje i da sve sraste kako treba – ističe Obradović.

Podsetimo, Španovićeva je zimsku sezonu morala je da preskoči zbog visoke temperature sa početka godine i povrede mišića trbušnog zida zbog koje je u poslednje vreme vežbala smanjenim intenzitetom.

goran.anicic

Autor