Poslednji pozdrav voljenoj Caci: Branko Milićević o dragom kamenu, receptu za srećan brak i zvocanju

Autor:

16.08.2019 16:19

Foto:

Foto:



Rediteljka Slobodanka Caca Aleksić preminula je 14. avgusta posle kratke i teške bolesti, a njen suprug, glumac Branko Milićević Kockica oprostio se od svoje dugogodišnje ljubavi potresnom porukom.

Supruga Branka Kockice izgubila bitku sa teškom bolešću:Preminula rediteljka Slobodanka Caca Aleksić

Caco, vidimo se u Raju. Tvoj Branko – poručio je glumac u čitulji.

Caca Aleksić biće sahranjena u subotu, 17. avgusta u 14 časova u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, a pre sahrane, u njenom Pozorištancetu “Puž” biće održana komemoracija koja počinje u 11.30 časova.

Branko Milićević Kockica: Zvocanje čuva brak

Kažu da se svaki čovek kad-tad spotakne na ludi kamen. U mom slučaju ludi kamen, Caca, postala je moj dragi kamen - pričao je svojevremeno Branko za magazin "Gloria".

Sa Cacom je bio više od pola veka. Upoznali su se slučajno, naravno u pozorištu, gde je ona režirala a on glumio glavnu ulogu u komadu “Sunčeve pege”.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

-Prvi put sam je poljubio na svoj osamnaesti rođendan, na premijeri komada “Sunčeve pege” u zrenjaninskom pozorištu. I to u toku predstave. Caca nikada svoje režije ne gleda iz sale nego se muva iza scene i viri kroz bočne zavese. I tada se muvala iza scene i virila, a ja sam se kretao po sceni igrajući glavnu ulogu. I tog sudbonosnog dana, odnosno te sudbonosne večeri, u jednom njenom virenju, a mom muvanju, istrčim van scene i u onom mraku slučajno se sudarimo i namerno poljubimo. Ovog 3. aprila, na moj rođendan, moći ću da kažem da sam Cacu prvi put poljubio pre 54 godine. Pošto smo prvih pet godina samo furali i svađali se, to znači da ćemo zlatnu svadbu slaviti iduće godine. Već sad smo počeli da se raspravljamo kako će ta proslava izgledati - rekao je popularni Branko Kockica u februaru 2018. godine za naš magazin.

Recept za dugovečnost veze Branko nikada nije imao, ali je siguran da se svim silama treba boriti protiv dosade.

Neobična zajednica u kojoj ljubav caruje: Zašto je u Cacinom i Brankovom domu često vladala napeta situacija

Odvajkada mudre glave kažu da je dosada uzrok mnogih nedaća. Još davno je jedna starorimska ruka napisala “Variatio delectat”, što znači “Promena prija”. Najveća je zabluda ovu istinu primeniti tako da se promeni partner. Treba promeniti jednoličnost. Recept za srećan brak je uništavanje dosade. Ako žena voli svog čoveka, mora da mu zvoca. Ako čovek voli svoju ženu, mora da je zadirkuje. Ta kombinacija dosadu urniše. Najjača karika u našoj vezi je zvocanje i zadirkivanje - otkrio je Branko tada za "Gloriju".