Poslednje zbogom: Dirljiv oproštaj Violete i Emilije Popadić od voljenog Gige

Autor:

03.01.2019 13:02

Foto:

Foto:



Istaknuti dramski umetnik, srpski junak Karađorđe i obožavani čovek iz naroda Giga Moravac, izgubio je juče bitku sa opakim neprijateljem. Marko Nikolić napustio je životnu scenu u 73. godini iza sebe ostavivši niz antologijskih uloga u pozorištu, na televiziji i filmu.

Smrt je bila brža: Velika neostvarena želja Marka Nikolića

Najveću pularnost donela mu je uloga Dragiše Popadića zvanog Giga Moravac u TV seriji “Bolji život” , u kojoj je igrao uz Lidiju Vukićević, Svetlanu-Cecu Bojković, Dragana Bjelogrlića i Borisa Komnenića.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

@domaci.filmovi_serije је поделио/ла објаву дана 10. Дец 2018. у 6:30 PST

Odlazak voljenog Gige Moravca: Preminuo Marko Nikolić

 

Glumica Lidija Vukićević, koja u seriji igra Violetu, dirljivim rečima se oprostila od svog televizijskog oca.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lidija Vukićević (@vukiceviclidija) дана 2. Јан 2019. у 2:40 PST

- Sigurna sam da je smrt samo vidljivi prekid ljubavi. Volim te, Gigo, i uvek ću voleti mog televizijskog tatu - napisala je Lidija u zajedničku fotografiju s glavnim glumcima iz serije, napravljenu 30 godina nakon emitovanja "Boljeg života".

Poslednje godine Marka Nikolića: Velika borba sa opakom bolešću

Svetlana-Ceca Bojković, koja je u ovoj kultnoj seriji igrala Markovu suprugu Emiliju, kaže da ne može da se pomiri sa činjenicom da nema njenog Gige Moravca.

- Strašno mi je teško. Ne mogu vam opisati koliko mi je žao što se toliko mučio. On je bio divan čovek i nije zaslužio ovakav odlazak. Nismo se videli i čuli, ali su mi rekli da se izvukao iz te bolesti. Bio je pun nade da će sve to pobediti, a nažalost se desilo suprotno - ispričala je glumica za "Blic" - Bio je toliko svestran. On je imao širok krug interesovanja, njega nije zanimala samo gluma. Čovek je sa njim mogao o svemu, o raznim temama da priča. Bio je radoznao i otvorenog uma. Bio je i pouzdan prijatelj, pravi. Uvek je bio nasmejan i voleo da se šali. Ako bih ja nešto izjavila duhovito, on bi se samo nastavio na to. Uvek smo se šalili na sniman,ima. Bilo je divno raditi sa njim.

 

Maja Gašić

Autor