Polanski ponovo pred sudom zbog silovanja: Nemica podnela tužbu nakon 45 godina

Autor:

04.10.2017 16:00

Foto:

Foto:



Nemica Renate Langer podnela je prijavu protiv reditelja Romana Polanskog zbog silovanja pre 45 godina, koje se, kako je navela, dogodilo u njegovoj kući u jednom alpskom odmaralištu, saopštile su švajcarske vlasti danas.

40 godina agonije: Sudija odbio da zatvori slučaj protiv Romana Polanskog uprkos molbi žrtve

Langer (61) je podnela prijavu policiji u Sent Galenu prošle nedelje tvrdeći da ju je Polanski (84) silovao u svojoj kući u Gštadu u Alpima u februaru 1972. godine, saopštili su policija i regionalno tužilaštvo, prenosi Tanjug.


Advokat Polanskog Erv Temim rekao je za AP da još nije razgovarao sa njim o tome. Linger je za Njujork tajms izjavila da je čekala s prijavom za silovanje jer je brinula kako će na to reagovati njeni roditelji, koji su nedavno preminuli.

Kako je objasnila, u Gštad je otišla jer ju je Polanski pozvao na kasting za film. Ona je u to vreme radila kao model u Minhenu.

Polanski je pobegao iz SAD u Francusku 1978. godine nakon što je proglašen krivim za silovanje tada maloletne Samante Gejmer u Kaliforniji.


Gejmer je letos zatražila od suda da odbaci njenu tužbu protiv reditelja, navodeći da veruje da je njegov višedecenijski egzil dovoljna kazna.

Maja Gašić

Autor