Pevačica pokrenula trend: žene bez šminke su najlepše

Autor:

15.09.2016 11:27

Foto:

Foto:



Kada je u maju ove godine američka pevačica Ališa Kiz (35) izjavila da se više neće šminkati, pa čak ni na javnim nastupima, izazvala je reakciju u javnosti kakvu sigurno nije očekivala. Ne samo da su žene širom sveta podržale ovu njenu odluku, već su osnovale i neku vrstu pokreta protiv "terora savršene lepote" koji je naprosto postao neizdrživ.

Pobuna protiv nametnutih ideala savršene lepote poslednjih meseci je u žiži javnosti. Mišljenja su podeljena, ali veći je broj onih koji smatraju da nije neophodno nositi šminku da biste bili lepi i atraktivni. Pokret "Bez šminke" ima sve više pristalica, a nedavno im se pridružila i holivudska diva Hale Beri.

U gostovanju u emisiji "The TODAY Show" Ališa je otkrila pravi razlog zbog čega je odlučila da se pojavljuje u potpuno prirodnom izdanju, bez trunke šminke.

- Mislim da sami sebi neprestano postavljamo neka ograničenja, i to svakim danom sve više. I sebi i drugima. Društvo nas ograničava. I zaista mi je dosta toga - objasnila je pevačica.

Takođe je dodala i da bi ljudi trebalo da nauče da vole jedni druge zbog onog što poseduju unutra, umesto zbog onog što se vidi spolja.

Tokom gostovanja u emisiji, Kiz je čak inspirisala voditeljku Tamron Hil da se ukloni šminku.



- Sviđa mi se poruka koju šaljete. Radi se o tome da se ne plašite da budete ono što jeste, umesto da prihvatate standarde koji drugi nameću
- bila je inspirisana voditeljka.

Inače, na nedavnoj dodeli MTV nagrada Ališu su oštro kritikovali što se pojavila bez trunke šminke, dodajući da je mogla makar da stavi maskaru, izgledala bi daleko bolje. Pevačica je preko svog Tviter naloga svima odgovorila:

- To što sam ja odlučila da ne nosim šminku, ne znači da sam protiv toga da je drugi nose.

 

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading