Penelope Kruz i Havijer Bardem donirali španskim bolnicama medicinsku opremu


Španska glumica Penelope Kruz (45) i njen suprug, glumac Havijer Bardem (51) uključili su se u borbu protiv korona virusa u njihovoj zemlji, koja je jedno od najvećih žarišta zaraze. Do sada je u Španiji virusom covid-19 zaraženo 85.195 osoba, a preminulo je 7.340 ljudi.

Glumica je na svom instagram profilu podelila fotografije obezbeđenje pomoći i obavestila svoje pratioce da su ona i njen supurg, dobitnik Oskara za epizodnu rolu u trileru “Nema zemlje za starce” braé Koen, uspeli u nameri da u borbi protiv covida-19 bolnicama pomognu kupovinom medicinske opreme koja je trenutno najpotrebnija.

View this post on Instagram

After days of searching for a way to locate medical supplies that are urgently needed in these difficult times so that we could buy them and donate them to hospitals, Javier and I finally found a source. Thanks to the logistic help of Indetex, we have been able to buy 100.000 Nitrilo gloves and 20.000 surgical FFP2 masks ,which arrived today in La Paz hospital In Madrid. Even with the enormous difficulties that obtaining these essential sanitary materials and getting them to their destination present, we are hoping to be able to donate more supplies, so essential in these critical times, in the coming days. Our gratitude goes out to all the anonymous heroes and heroines who risk their own health to help cure and maintain the health of us all. Thank you!!! 🙏❤️

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial) on

– Nakon mnogo dana koje smo proveli da na razne načine pronađemo, kupimo i doniramo medicinsku opremu koja je u ovom trenutku preko potrebna, Havijer i ja smo konačno uspeli. Zahvaljujući logističkoj pomoći naših partnera uspeli smo da kupimo 100.000 nitrilnih rukavica i 20.000 maski tipa FFP2, koje su pristigle u bolnicu La Paz u Madridu. Čak i uz ogromne poteškoće u pribavljanju i dostavljanju osnovnih zdravstvenih stvari do bolnica, nadamo se da ćemo uskoro moći da doniramo i druge materijale koji su toliko neophodni u ovoj krizi. Zahvaljujemo se svim anonimnim herojima koji rizikuju sopstveno zdravlje zarad brige i lečenja svih nas. Hvala! – napisala je glumica nagrađena Oskarom za epizodnu ulogu u filmu “Ljubav u Barseloni” Vudija Alena.

Penelope Kruz i Havijer Bardem venčali su se jula 2010. na Bahamima. Sina Lea dobili su krajem januara 2011. u Los Anđelesu, a kćerku Lunu krajem jula 2013. u Madridu.

 

Autor: I. A.
Foto: Getty Images / Guliver
Podelite sa prijateljima:
Tagovi