Pamela Anderson uputila otvoreno pismo Putinu: Spasite kitove

Autor:

25.02.2019 13:17

Foto:

Foto:



Holivudska glumica Pamela Anderson uputila je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu otvoreno pismo, u kome traži oslobađanje kitova orka i beluga koji su zarobljeni blizu mesta Nahotka u regionu Primorski kraj, na ruskom Dalekom istoku.

Zvezda “Čuvara plaže” brine o životinjama: Pamela Anderson pisala bosanskom političaru zbog krzna

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @naughtynoughties on Nov 6, 2018 at 2:56pm PST

Kao članica Savetodavnog odbora Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW), Pamela je pismo objavila na zvaničnoj internet stranici fondacije pod svojim imenom, prenosi Tas.

Pamela Anderson: Zabrinuta sam, Asanž bi mogao da umre

U pismu ona moli Putina da naredi njihovo oslobađanje.

Vladimir Putin o detinjstvu: Živeli smo od plate do plate, ponekad smo morali da se pozajmljujemo

-Pišem vam zbog 11 orka i 87 beluga kitova koji su trenutno zarobljeni blizu Nahotke. Želim da se zahvalim ruskoj vladi što preduzima važne korake u sprečavanju međunarodne prodaje ovih kitova. Razumem da je vlada preduzela inicijativu da oslobodi ova veločanstvena bića i vrati ih u njihove prirodne vode na ruskom dalekom istoku - napisala je poznata glumica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by В.В. Путин (@putin.life) on Jan 25, 2019 at 4:17am PST

Kako je dodala, nada se da će ruska vlada u saradnji sa ekolozima i međunarodnim stručnjacima razviti profesionalni plan za povratak orki i beluga u njihovo prirodno stanište.

Ranije je javljeno da je 11 orki nezakonito uhvaćeno radi prodaje u Kini i da se čuvaju u posebnom centru u Nahotki, kao i oko 90 beluga kitova.

Danas je Bogojavljenje: Vladimir Putin i ove godine zaronio u ledenu vodu (video)

Kako se navodi, pokrenuta je krivična prijava zbog ilegalnog plena, a pre tri dana Putin je naredio Ministarstvu prirodnih resursa i Ministarstvu poljoprivrede da do 1. marta odluče o sudbini kitova.