Otvoreno pismo Siniše Mihajlovića Ponestalo mi je suza, sada sam spreman za borbu


Proteklog vikenda vest da slavni fudbaler i trener Siniša Mijalović završava karijeru kako bi se posvetio borbi s teškom bolesti – šokirala je svet. Srpski sportista, samo nekoliko sati kasnije na konferenciji za mediji objavio je da boluje od akutne leukemije, nakon čega su krenule da stižu poruke podrške sa svih strana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sinisa Mihajlovic Official (@mrmihajlovic) on

Zato je trener Bolonje i nekadašnji selektor srpske fudbalske reprezentacije odlučio da se otvorenim pismom obrati javnosti, na stranicama uglednog italijanskog “Gazeta delo Sporta”, i zahvali svima na rečima koje su mu daju snagu da hrabro uđe u najvažniju životnu utakmicu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sinisa Mihajlovic Official (@mrmihajlovic) on

Postoje momenti u životu kada se borite protiv teškog protivnika, kada treba da se suočite sa problemom koji je komplikovan za rešavanje. Sada preživljavam takav trenutak, ali imam sreće, jer znam da nisam sam. Otkrio sam da imam veliku podršku. U ovim danima dobio sam mnogo solidarnosti i pozitivne energije. Sve mi je to dalo sigurnost i obavezu da pobedim u borbi protiv leukemije. Dobio sam hiljadu poruka – napisao je Mihajlović i dodao:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sinisa Mihajlovic Official (@mrmihajlovic) on

Budite sigurni sam ih sve pročitao. Svaka je predstavljala milovanje za mene, zagrljaj i dodirnula je moje srce. Bili su teški dani i izvinjavam se ako nisam odgovorio i zahvalio se svakome od vas. Ja to radim ovde, sada, zahvaljujući “Gazeti delo Sport“ koji mi je ljubazno dao ovaj prostor na raspolaganju. Hvala svim predsednicima timova gde sam igrao kao igrač ili trener i onima za koje nikada nisam radio, ali su mi pokazali poštovanje i naklonost. Zahvaljujući bivšim saigračima i protivnicima mojih fudbalskih godina, današnjim fudbalerima koje sam trenirao i onima koje nikada nisam vodio, ali podjednako su mi rekli “Forza Mister”. Hvala navijačima “mojih” timova i onima s kojima sam se suočavao noseći drugi dres. Mnogi od onih koji su mi u prošlosti na terenu zviždali i izazivali me, ovoga put su me ohrabrili i napisali “Non mollare, Siniša” (“Nema predaje, Siniša”). Hvala svima u svetu ne samo sportu nego i politici i zabavi, oni su mi bili bliski. Zahvaljujući prijateljima svog života, upoznao sam se u mnogim gradovima tokom moje karijere. I zahvaljujući običnim ljudima, koji nisu poznati: oni koji me poznaju znaju da cenim svakog čoveka zbog toga kakav je, a ne zbog onoga čime se bavi. Od poruka šefova država (i dalje ne mogu da verujem), pismu koje sam primio od deteta koje mi je nacrtalo osmeh, svi ste bili važni. Hvala, hvala, hvala. Ponestalo mi je suza, sada sam spreman za borbu. Vidimo se uskoro – napisao je Siniša Mihajlović.

Autor: Gloria.rs
Foto: Guliver/ Getty images/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi