Otkriven identitet vozača koji je ubio Šabana Šaulića

Turčin Alsin Levent (35) je vozač koji je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i njegov dugogodišnji prijatelj Mirsad Kerić, a povređen Šaulićev kum Slobodan Stojadinović, saznaju “Novosti”.


Odlazak kralja narodne muzike: Poginuo Šaban Šaulić

Vozač se vodi kao uhapšen, ali on nije u zatvoru, već je u bolnici, zato što je povređen i pod stalnom je prismotrom policije, otkriva izvor našeg lista koji poseduje zvanične informacije iz policije. Navodno, bio je i pod dejstvom alkohola.

Generalni konzulat Republike Srbije u Dizeldorfu nema zvanične informacije da se postupak obdukcije pokreće zbog konkretnih sumnji u uzrok smrti tragično preminulog pevača Šabana Šaulića, saznaju “Novosti” u konzulatu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

@zorica_brunclik_zoka је поделио/ла објаву дана

Neutešna porodica Šabana Šaulića: Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pesme

Nama je rečeno da je obdukcija uobičajena procedura i da je državni tužilac uvek u mogućnosti da samostalno odluči da li će da izda nalog za takav postupak – kaže generalni konzul u Dizeldorfu Branislava Perin Jarić. – Njegovo mišljenje je bilo da treba da se uradi obdukcija i onda su sve ustanove sa policijom dalje usmerene ka tome. Doktori su nas obavestili da su oni u obavezi da predaju telo Pogrebnom institutu, gde će se taj postupak obaviti. Mi još nemamo izveštaj tužioca, dobićemo ga – objašnjava Branislava Perin Jarić.

Ona naglašava da nije uobičajeno da dođe do takvih poseta u obdukcionom postupku, ali da je tužilac izašao u susret, da je ispoštovano sve što je obećao, kao i da je porodica veoma zahvalna zbog takvog odnosa.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kristina Hator Nihta (@hatornihta) дана

Prema nalogu državnog tužioca posmrtni ostaci su iz bolnice u utorak ujutro prebačeni u Pogrebni institut, gde će u četvrtak biti obavljena obdukcija.

Žalio se da ima problem sa grlom, da ga nešto guši: Novi detalji o tragičnoj smrti Šabana Šaulića

Obudkciju će obaviti tim iz Minstera, kako je naložio tužilac – objašnjava Perin Jarić. – Uobičajeno taj postupak traje oko tri sata, a onda sledi prikupljanje dokumentacije za dalji transport posmrtnih ostataka u Srbiju, koje obavlja Generalni konzulat sa nemačkim institucijama. Kada dobijemo tzv. pasoš za umrlog i ostale potrebne papire, onda se zajedno sa porodicom odlučuje kada će telo biti dopremljeno u zemlju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Wolf Retribution (@wolf_retribution) дана

Može se očekivati da će i taj deo procedure biti gotov u četvrtak, jer je potrebno nekoliko sati da se sakupi dokumentacija.

Neda Ukraden vidno potresena došla u dom Šaulića: Daj Bože snage Šabanovoj porodici…

Pevačevo telo, posle sutrašnje obdukcije, avionom Vlade Republike Srbije biće prebačeno u Beograd, odakle će ga preuzeti nadležne službe i transportovati u kapelu na Novom groblju. Sahrana kralja narodne muzike Šabana Šaulića biće najverovatnije u ponedeljak.

Deca Šabana Šaulića, sin Mihajlo, ćerka Sanela i njen suprug Zoran Bata Mirković u utorak , nešto pre 14 sati, identifikovali su telo svog najmilijeg u Pogrebnom institutu.

Podlegao teškim povredama: Posle Šabana preminuo i njegov prijatelj Mirsad Kerić

Porodici je na raspolaganju bila odvojena prostorija gde su mogli privatno, intimno da budu sa preminulim – ističe generalni konzul.

Autor: Gloria.rs
Foto: ATA images/ Instagram/ Printscreen/ Facebook
Podelite sa prijateljima:
Tagovi