Osvanule čitulje u domaćim medijima: Kako Srbija oplakuje Hjua Hefnera (foto)

Autor:

30.09.2017 11:45

Foto:

Foto:



Poštovaoci osnivača „Plejboja“ Hjua Hefnera, koji je umro u 92. godini, oprostili su se od njega čituljama u medijima u Srbiji i regionu.

Hju Hefner: Od kreativnog genija do sinonima seksualnih sloboda i dekadencije

U Nišu u lokalnim Narodnim novinama nekoliko građana objavilo je čitulju u kojoj je kratko napisano „Poslednji pozdrav našem bratu“ i „Zauvek tvoji prijatelji“ i potpisali se uglavnom svojim nadimcima.

Kako Beta saznaje od zaposlenih u Narodnim novinama, Nišlije koje su se oprostile od američkog milionera i medijskog magnata organizovale su se spontano kada su čule za njegovu smrt.

Istakli su da svi godinama kupuju "Plejboj", ali da to nije i jedini razlog, već da ih je „oduševljavao pozitivan stav Hjua Hefnera“, a naročito njegovo protivljenje napadu NATO-a na SRJ 1999. godine.

U beogradskom dnevniku Politika građani potpisani kao Krte i Vlačić oprostili su se od Hefnera porukom: „Život sladak kô bombona. Poslednji pozdrav gospodaru noći“.

Želeo je da počiva uz nju: Hju Hefner biće sahranjen pored najfatalnije plavuše

A smrt legendarnog Hefnera potresla je i neke stanovnike Crne Gore.

- Dugogodišnji prijatelju i idolu naš, vest o tvojoj smrti nas je duboko potresla, nismo spremni za tvoj odlazak, ali što kaže naš narod 'imao si se rašta i roditi'. Večna ti slava i hvala - navodi se u čitulji koja je objavljena u podgoričkoj Pobjedi.

Maja Gašić

Autor