Oskarovka Lupita Njongo jedna od 40 Vajnstajnovih "žrtava": U prvi mah sam mislila da se šali

Autor:

25.10.2017 16:29

Foto:

Foto:



Još jedna oskarovka, Lupita Njongo pisala je tome da ju je u nekoliko navrata seksualno uznemiravao filmski mogul Harvi Vajnstajn, koga 40 žena iz sveta filma optužuje za ista nedela, pa čak i za silovanja.

Surovo iskrena ispovest holivudskog producenta: Svi smo znali za Vajnštajna, ćutali smo jer je bio “zlatna koka”

Njongo je u tekstu koji je objavio Njujork tajms pisala o svom iskustvu sa Vajnstajnom, o tom delu, u toj "zaveri ćutanja", prenosi CNN.

Ona je opisala nekoliko situacija i susreta sa Vajnstajnom i njegove "nepristojne ponude" u vreme dok je bila student drame na Jejlu. Među njima je pisala i tome kako je dobila poziv od Vajnstajna da dođe na projekciju filma u njegovu kuću, gde će biti njegova porodica. Nije bilo porodice, piše glumica.

- Vajnstajn me pozvao u spavaću sobu na masažu. U prvi mah sam mislila da se šali, ali nije. Osećala sam se nesigurno. Kao izlaz iz te neprijatne situacije, ponudila sam da ga ja masiram. To bi mi omogućilo da kontrolišem situaciju i da u svakom trenutku znam gde su mu ruke - kaže Njongo.

- Kada mi je zatražio da mu svučem pantalone, izletela sam kroz vrata i otišla - istakla je ona.

- Pred diplomom, na pragu filmske karijere, nisam znala kako da se nosim sa seksualanim incidentom, a da ne ugrozim budućnost. Jedino sam znala da više nikad neću prihvatiti poziv Harvija Vajnstajna i posetu njegovom privatnom posedu.

Maja Gašić

Autor