Opljačkan stan Ljubiše Samardžića: Lopovi odneli i glumčev zlatni sat

Autor:

27.09.2017 11:20

Foto:

Foto:



Samo nedelju dana nakon sahrane Ljubiše Samardžića, nepoznati lopovi opljačkali su stan slavnog glumca i reditelja. Provalnici su ukrali veću svotu novca i nakita, a između ostalog i Samardžićev zlatni roleks

Pljačka se dogodila 22. septembra usred bela dana. Zbog toga se veruje da je stan bio tipovan i da su lopovi dobro znali čije stvari odnose.

- Nepoznate osobe su oko 14 sati upale u stan poznatog glumca na Voždovcu. Popeli su se na terasu, razvalili vrata i upali unutra dok u njemu nije bilo nikoga. Razbojnik je to iskoristio i tom prilikom ukrao više od 6.000 evra u različitim valutama i veću količinu zlatnog nakita - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Porodica, prijatelji i kolege ispratili legendarnog Ljubišu Samardžića: Bol si prevazilazio radom, pretvarajući je u ljubav (foto)

Da skandal bude još veći, pljačka se dogodila samo nedelju dana nakon što je Samardžić sahranjen.

- Porodica tek što je sahranila glumca, još se nisu oporavili od šoka koji ih je zatekao, a lopov je to uspeo da iskoristi! Zanimljivo je da je pored porodičnih minđuša, narukvica i prstenja razbojnik tom prilikom ukrao i zlatni ručni sat marke roleks - kaže sagovornik.

Nakon što su se Samardžići vratili u porodični dom, zatekao ih je haos u stanu.

Emotivni oproštaj kolega od voljenog Smokija: Ti si nam Ljubiša došao sa nebesa, idi kući i naspavaj se pored svog Gage (foto)

-Sve fioke i ormani u trpezariji, dnevnoj i spavaćoj sobi su bili ispreturani! Odmah su pozvali policiju i prijavili pljačku. Inspektori su po dolasku na teren obavili uviđaj i uzeli sve tragove i otiske iz stana - dodaje izvor.

Iako se još nije oporavila od gubitka supruga, udovica Ljubiše Samardžića potvrdila je za "Blic" da su joj lopovi iz stana odneli skupocenosti.

- Lopovi su provalili preko terase i odneli su sve što su mogli da pronađu u stanu, a da je vredelo. Nemam pojma verujte šta me je snašlo, nisam bila kod kuće nekoliko sati provalili su lepo preko terase i odneli su šta su mogli da odnesu - u šoku je Mira Samardžić.

Ona otkriva da su lopovi ušli u kuću dan uoči polaganja Ljubišine urne.

- Prosto je me je neko pratio pa izabrao trenutak između kremacije i uoči polaganja urne. Doživela sam još jedan pakao - očajna je Mira Samardžić koja je objasnila da je policija bila u kući, te da je napravila uviđaj.

Potvrda o pljački stigla je i od Samardžićevog zeta.

- Tačno je da je opljačkan stan. Ne mogu da ulazim u neke velike detalje. Mislim da je to posledica toga što je njegova supruga bila dosta eksponirana u medijima i verovatno je to neko ciljano uradio. To je sve što mogu da kažem - rekao je juče Samardžićev zet Miloš.

Kako je naveo, tačno je da mu je tada ukraden sat koji je imao veliku sentimentalnu vrednost za pokojnog glumca.

- Koliko znam, u pitanju je poklon. Ono što jeste, to je da je on taj sat zaista dugo nosio i imao je baš veliku emotivnu vrednost za njega, pa tako sada i za celu porodicu - dodao je zet.

Policija radi na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem i intenzivno traga za nepoznatim razbojnikom.