Odlazak najpopularnije televizijske ličnosti u Srbiji: preminula Milka Canić

Autor:

19.10.2016 19:06

Foto:

Foto:



Njeno čuveno "Dobro veče" pozdravljalo nas je iz godine u godinu, a mnogi su "navijali sat" po Milkinom legendarnom pozdravu. Danas je tužan dan za sve one kojima je popularni kviz "Slagalica" nezaobilazna večernja razonoda koja drži porodicu na okupu.

Naime, dugododišnji supervizor kviza, Milka Canić preminula je nakon duge i teške bolesti. Rođena je 18. jula 1944. godine u Beogradu, a od 2002. bila je supervizor u kvizu "Slagalica".

Objavila je četiri udžbenika književnosti, priručnika "Srpski za strance", a lektorisala je i više od 1.000 knjiga. Radila je kao profesorka srpskohrvatskog jezika u Prištinskoj gimnaziji, zatim u Vojnoj gimnaziji u Beogradu, a od tada i kao lektor.

O tome koliko je bila popularna govorile su kolege sa kojima je radila "Slagalicu"

Zaista mi godi kada nas ljudi hvale i podržavaju u tome što radimo. Ima, naravno, i loših komentara, verovatno se, zbog toga što smo im u domovima svako veče, osete slobodno da nam kažu šta žele. Ali, dobro, sve se to u ovom poslu podrazumeva. Najčešće me pitaju gde je Milka Canić, a ona je i dalje sa nama, radi žena svoj posao, samo je u režiji i nije pred kamerama. E, onda kad im tako objasniš, obavezno kažu: “Vratite nam Milku Canić” – ona je zaista omiljeni lik u “Slagalici” – izjavila je nedavno Marija Veljković za "Novosti"

"Glas javnosti" je jednom prilikom Milku Canić opisao kao jednu od najpopularnijih televizijskih ličnosti u Srbiji.

Za sobom je ostavila ćerku, sina i dvojicu unuka. Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Komentari. (0)

Loading