Novi spot Bilje Krstić: Nesrećna ljubav opevana u pesmi "Jonje, Jonje" razgalila publiku (foto/video)

Autor:

14.08.2017 16:57

Foto:

Foto:



Pevačica koja je proslavila našu etno muziku, Biljana Krstić (61), prošle godine je proslavila četiri decenije uspešne karijere, od čega poslednjih 15 godina, zajedno sa svojim bendom "Bistrik", promoviše tradicionalne srpske pesme.

Ova dobitnica brojnih priznanja je nedavno objavila novi spot za pesmu “Jonje, Jonje”, a da se radi o velikom hitu, govori podatak da je ova numera za samo tri dana na You Tube kanalu zabeležila veliki broj pregleda!

Pored Biljnog predivnog voklaa i sjajne muzike, jedan od razloga što je ova pesma za tako kratko vreme postala popularna je i dirljiva priča koja stoji iza nje. Naime, "Jonje, Jonje" je zapravo tužna ljubavna priča, poput onih koje smo slušali od naših baka i deka o vremenima u kojima su naši preci živeli.

U spotu, čiji je autor Aleksandar Šekularac, Jonje je viđeniji momak koji je u ljubavi sa siromašnom devojkom. Ali, njihova ljubav osuđena je na neuspeh jer se on, ipak, odlučuje za bogatu devojku. Kako se tada živelo i šta je u srcima ovih mladih ljudi, oseća se i čuje kroz tekst i muziku pesme kojom Bilja Krstić i "Bistrik" nastavljaju promociju svog novog albuma "Svod".

Spot koji je po svemu specifičan, sniman je u Rogljevu selu iznad Negotina, drevnom mestašcu koje datira iz druge polovine 19. veka i vrlo je autentično zbog građevina upravo iz ovog perioda. Na autentičnosti cele priče doprinose i kostimi koji su šiveni su po uzoru na originalne nošnje kakve je narod nekada nosio.

Pesma je već veliku pažnju izazvala i na svetskim plej listama "Word music scene", s obzirom na to da je engleski izdavač Arc Music album objavio i za svetsko tržište, dok je domaći izdavač Hi-Fi Centar.

Maja Gašić

Autor