Novakov emotivni trenutak: sećanja na prvi teren

Autor:

03.10.2016 21:26

Foto:

Foto:



Novak Đoković fondacija četvrti put zaredom, od 2. do 7. oktobra na Kopaoniku, organizuje Kamp prijateljstva – "Drugarijadu",  a najbolji teniser sveta otvorio je ovo tradicionalno druženje.

– Drugarijada je tokom godina postala mesto najlepših dečijih susreta. Mesto na kojem imaju priliku da kroz igru i zabavu razviju nove veštine, upoznaju dosada nepoznate predele, nauče puno o fer-pleju, timskom duhu, ali i o važnosti deljenja i različitosti između ljudi- izjavio je Novak Đoković, predsednik i osnivač Fondacije za RTS i dodao: - Ponosan sam što svake godine imam priliku da upoznam novu decu i provedem zanimljive trenutke u zajedničkom druženju. Svaki momenat sa njima me čini bogatijim čovekom zbog emocija koje delimo. Usrećiti najmlađe, postati deo njihovih života i uspomena je zaista neprocenjivo.

U pauzi između mnogorbojnih aktivnosti, Novak Đoković je posetio teniski teren na Kopaoniku, za koji kaže da mu je omiljeni. On je ispričao kako je upravo na ovom terenu napravio svoje prve korake i pokazao zid u koji je nebrojeno puta udario dok je sanjao da bude najbolji na svetu.

– Ovde sam napravio neke od prvih teniskih udaraca.  Tu smo imali običaj da ručamo, uživamo, palimo vatru. Poslednji put sam ovde bio 1998, godine, tačno godinu dana pre užasnog bombardovanja. Na zidu se mogu videti posledice, ali on je izdržao.

Ne smemo nikoga da mrzimo zbog ovoga, ali ni da zaboravimo, ove stvari nas podsećaju… treba nastaviti dalje – rekao je Novak,  dok je pokazivao kućicu koja je srušena u detonacijama. Onda je odigrao jednu kratku partiju, dok su mu društvo pravili supruga Jelena i braća Marko i Đorđe.

Inače, Novak je nedavno izjavio kako je promenio stav i naglasio kako mu prvo mesto više nije prioritet.

Za sada je plan da igram Šangaj. Prvo mesto mi nije prioritet, promenio sam stav. Ali to ne znači da neću igrati istim intenzitetom. Biću u ovom ritmu dok god osećam da mogu. Od Garosa nisam našao emotivnu ispunjenost. Ne igram samo da bih osvajao titule, zahvalan sam na svemu. Želim da redefinišem ciljeve. Želim da uživam na svakom turniru. Bio sam pod velikim pritiskom i više ne mislim o broju titula. Ako dođu – super, prihvatiću ih sa oduševljenjem.

Komentari. (0)

Loading