Novak Đoković proslavlja 33. rođendan

Autor:

22.05.2020 15:25

Foto:

Foto:



Najbolji teniser sveta Novak Đoković (33) danas proslavlja svoj rođendan. Nole se trenutno nalazi u španskoj Marbelji, gde je sa porodicom provodio vreme u karantinu, i gde je nedavno počeo i da trenira.

On u svoju 34. godinu ulazi kao jedan od najboljih, a po mnogima i najbolji igrač koji je igrao “beli sport”. Do sada je osvojio 17 grend slem titula (osam puta Australijan open, pet puta Vimbldon, tri puta US Open i jednom Rolan Garos). Sa tih 17 titula nalazi se na trećem mestu večne liste, iza Rafaela Nadala (19) i Rodžera Federera (20).

Tu su i 34 titule na turnirima masters serije, pet pehara sa završnih turnira i ukupno 79 osvojenih trofeja u karijeri.

Sa reprezentacijom Srbije po jednom je osvajao Dejvis Kup i ATP Kup. Uz to, Novak je 282 nedelje proveo na prvom mestu ATP liste (i trenutno je na tom mestu), a četiri puta je biran za najboljeg sportistu planete.

Najbolji srpski teniser, posle dva meseca pauze, vratio se nedavno treninzima na teniskim terenima “Puerte Romano“ u Marbelji.

Da je u odličnoj formi i da želi da osvoji nove trofeje pokazao je u snimku koji je postavio na svom instagram profilu.

https://www.instagram.com/p/CAaPeQ8nFT0/

Inače, mnoge kolege, teniska udurženja i fanovi širom sveta čestitaju Novaku rođendan uz želje da se što pre vrati na teren i pokaže svoje majstorstvo. ATP Tour mu je čestitao rođendan oslovivši ga sa: šampion, ikona i legenda.

https://twitter.com/atptour/status/1263726287442632704

Novače, srećan 33. rođendan!