Novak Đoković: Podrška velikom prijatelju u najtežem trenutku

Autor:

11.01.2019 17:13

Foto:

Foto:



Najbolji britanski teniser Endi Mari (31) saopštio je danas na konnferenciji za novinare u Melburnu da će se najverovatnije posle učešća na Australijan Openu povući iz tenisa. Dvostruki osvajač Vimbldona u suzama je izjavio da već jako dugo trpi bolove zbog kojih nije u stanju da igra na najvišem nivou.

– Nisam siguran da ću moći da igram tenis uz ovako jake bolove – rekao je uplakani šampion koji je prošle godine operisao kuk – Želeo bih da moj poslednji turnir bude Vimldon, ali ne verujem da mogu da istrpim bolove još pet meseci.

Kako su preneli svi svetski mediji, Marijevo obraćanje javnosti bilo je izuzetno emotivno, a šampion nije mogao da suzdrži suze.

Naš teniski as Novak Đoković, koji je juče sa Škotom odigrao otvoreni trening meč, poslao je podršku svom velikom prijatelju u ovom, za njega najbolnijem trenutku.

- To je šokantno jer smo isto godište, ista generacija. Tužno je videti ga kroz šta prolazi. Kao neko ko je prošao kroz tešku povredu sa laktom u poslednjih nekoliko godina, saosećam s njim i razumem kroz šta prolazi. Trenirao sam s njim pre nekoliko dana i malo ćaskali. On je veliki šampion, prijatelj s kojim sam odrastao. Tužno je što će možda igrati poslednji Australijan Open, želim mu sve najbolje. Zahvalan sam za mnogo stvari u životu - izjavio je Đoković.

Maja Gašić

Autor