Novak Đoković: Karijera mi više nije prioritet

Autor:

30.09.2016 15:57

Foto:

Foto:



Novak Đoković trenutko trenira u Beogradu i priprema se za nove izazove. Zbog povrede lakta otkazao je učešće na turniru u Pekingu, pa u prestonici Srbije skuplja snagu za sam finiš sezone. Najbolji teniser današnjice je za Blic pričao o Rolan Garosu, Stefanu, životnim prioritetima, saradnji sa Bekerom i još mnogo čemu...

- Osećam se odlično, lepo je biti u Srbiji. Nisam tako često ovde, a uskoro idem dalje. Nije ovo tipičan odmor, jer nastavljam sa treninzima. Ne radim samo zbog priprema za turnir, volim da treniram zbog vitalnosti - rekao je Đoković.

Naš as se osvrnuo na minulu tenisku sezonu i dodao:

- Radujem se svim izazovima koji slede, i apsolutno sam zadovoljan učinjenim u ovoj sezoni. Tenis mi je pružio priliku da se razvijem, i godina je bila fantastična, nema za čime da se žali. 

A o planovima za budućnost, prioritetima, emotivnoj ispunjenosti, prvi teniser sveta kaže:

- Za sada je plan da igram Šangaj. Prvo mesto mi nije prioritet, promenio sam stav. Ali to ne znači da neću igrati istim intenzitetom. Biću u ovom ritmu dok god osećam da mogu.  Od Garosa nisam našao emotivnu ispunjenost. Ne igram samo da bih osvajao titule, zahvalan sam na svemu. Želim da redefinišem ciljeve. Želim da uživam na svakom turniru. Bio sam pod velikim pritiskom i više ne mislim o broju titula. Ako dođu - super, prihvatiću ih sa oduševljenjem.

Thanks for being a big part of a magical day @borisbeckerofficial

A photo posted by Novak Djokovic (@djokernole) on Sep 14, 2015 at 8:10pm PDT

Đoković je prezadovoljan saradnjom sa Bekerom.

- Treba da sednem i razgovaram sa Bekerom, kako se bliži kraj sezone osvrćemo se na učinak. Zadovoljan sam saradnjom. Pomogao mi je sa psihičkog aspekta. Osvajao je grend slemove, dugo je u tenisu i mnogo mi je pomogao. Zajedno smo uzeli sedam grend slem titula.

Zbog povrede lakta, Nole nije mogao da igra u Pekingu.

- Povreda lakta postoji. Ona jeste mikropovreda, nije ništa zabrinjavajuće i neće me dugo odstraniti iz tenisa. U Pekingu nisam mogao da igram, želim da se oporavim na pravi način. Servis mi je bio mnogo otežan u prethodnom periodu.

Porodica mi je najvažnija, a da li će sin Stefan poći njegovim stopama, prvi teniser sveta kaže:

- Stefana ne forsiram da bude teniser. Ne razmišljam o njegovim sportskim ambicijama. On je srećan i mi smo srećni. Svaki dan uživamo u roditeljstvu.

There are lot of things to explore out there in this world, buddy. Stay curious! ?

A photo posted by Novak Djokovic (@djokernole) on Sep 6, 2016 at 11:42am PDT

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading