Novak Đoković: Dan posle osme titule u Melburnu

Autor:

03.02.2020 13:19

Foto:

Foto:



Dan nakon rekordnog, osmog osvajanja Australijan opena, najbolji reket sveta posetio je Kraljevsku botaničku baštu Viktorija u Melburnu, gde ga je iznenadila obožavateljka, baka Bojana Savić, poreklom iz Srbije

Dan posle osvajanja rekordne, osme titule na Australijan openu, Novak Đoković (32) krenuo je u ranu zoru sa peharom na posebno mesto - u Kraljevsku botaničku baštu Viktorija u Melburnu. To je već tradicija, jer kad god trijumfuje na Australijan openu, baš na tom mestu obeležava osvajanje prvog grend slema u sezoni i fotografiše se sa peharom turnira. Tamo se druži sa navijačima i obožavaocima, zvaničnicima turnira, novinarima...

Srpskog asa, koji se nakon novog uspeha vratio na prvo mesto ATP liste, pozdravili su brojni novinari i navijači u Australiji i iskoristili priliku da se fotografišu sa njim i porazgovaraju. Ipak, jedna njegova obožavateljka se istakla. Đokovića je u bašti iznenadila baka Bojana Savić, poreklom iz Srbije, koja je iskoristila priliku, “zaobišla” obezbeđenje i stigla do šampiona, a zatim ga zagrlila i poljubila.

- Ne poznajem je, nikada je ranije nisam video. Rekla mi je samo da je iz Srbije i da je veoma ponosna na mene - naveo je srećan i raspoložen Nole.

Đoković je pobedom nad Austrijancem Dominikom Timom u finalu (3:2) osvojio rekordni osmi pehar Australijan opena i ukupno 17. grend slem trofej u karijeri. Time je odbranio bodove sa prošlogodišnjeg turnira u Melburnu u vratio se na prvo mesto liste najboljih tenisera sveta.

Trenutno, Đoković ima 9.720 bodova, drugoplasirani Rafael Nadal ima 9.395, a trećeplasirani Švajcarac Rodžer Federer 7.130 bodova.

Novaka Đokovića 24. februara očekuje turnir u Dubaiju, u Indijan Velsu će igrati od 12. marta, a posle toga, krajem marta, sledi master u Majamiju. Realno je očekivati da Nole do 5. aprila, kada se završava turnir u Majamiju, pretekne Pita Samprasa po broju provedenih nedelja na vrhu večne liste (286 nedelja bio prvi), pošto je Đokoviću potrebno da osvoji Dubai, uz bar jedan od pomenuta dva mastersa. Novak je danas započeo 276. nedelju vladavine. Rekorder je Rodžer Federer sa 310. nedelja na vrhu.