Nova 2018. na Tajms skveru: Maraja Keri i veličanstveni vatromet na njujorških -12


Njujorčani su 2018. godinu dočekali na Tajms skveru na ledenih 12 Celzijusovih stepeni ispod nule, uz tradicionalno spuštanje blistave kristalne kugle, konfete i veličanstveni vatromet, ali je prisutnih ipak bilo manje nego prethodnih godina.

Pevačica Maraja Keri je, za razliku od propalog nastupa na prošlogodišnjem dočeku u Njujorku kada je imala tehničkih problema sa plejbekom, ovoga puta uspešno nastupila, a između dve pesme je tražila topao čaj, prenosi AP.

Novogodišnji blam Maraje Keri pred dva miliona ljudi (video)

Proslavu je uveličalo tradicionalno spuštenje kirstalne kugle “Voterford“, koja je ove godine imala 3,5 metra u prečniku i težinu od 5.385 kilograma, a bila je obložena sa 2.688 trouglova koji menjaju boju poput kaleidoskopa pod jakim osvetljenjem.

Bezbednost je bila pojačana, pri čemu su garaže u okolini Tajms skvera bile zatvorene, dok su detektivi bili stacionirani u blizini hotela radeći sa bezbednosnim zvaničnicima na sprečavanju eventualnih snajperskih napada.

Објава коју дели Mariah Carey (@mariahcarey) дана

Hiljade uniformisanih policajaca bilo je raspoređeno na ulicama, a betonski blokovi i komunalni kamioni blokirali su pristup vozila bezbednoj zoni u kojoj su se okupili građani, koji su prethodno morali da prođu kroz desetak kontrolnih punktova.

Објава коју дели Mariah Carey (@mariahcarey) дана

Policija je procenila da su mere obezbeđenja proslave Nove godine u Njujorku koštale 7,5 miliona dolara.

Inače, ova Novogodišnja noć u Njujorku bila je najhladnija od 1907. godine, kada je zabeleženo 17 Celzijusovih stepeni ispod nule.

Објава коју дели Mariah Now (@mariahnow) дана

Autor: Gloria.rs
Izvor: Agencije
Foto: Guliver/ Getty images/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi