Nomen est omen: Sanja Kužet o tome kako je beba Strahinja dobio ime

Autor:

28.03.2017 10:00

Foto:

Foto:



Atraktivna televizijska voditeljka Sanja Kužet (33) pre nešto više od mesec dana se porodila, a njen sin iz prvog braka Andrija je dobio brata Strahinju. Budući da je osam godina je prošlo od prvog porođaja, mlada mama je verovala je da je izgubila rutinu u podizanju malog deteta, Ubrzo je shvatila da se prevarila. Iskustva i znanja stečena pre bezmalo jedne decenije brzo su se povratila, pa sada opuštena uživa u svakom trenutku materinstva.

Iako se o svemu zajedno dogovaraju, Sanjin emotivni partner Nemanja Živojinović je mami prepustio odabir imena za bebu. 

- Verovala sam da nosim devojčicu pa sam sve oko sebe uspela da zarazim tom idejom. U početku smo smišljali isključivo ženska imena, ali kad sam posle prenatalnog testa u četvrtom mesecu shvatila da nosim dečaka, morala sam da razmišljam o muškim. Predlog za ime je bio moj, ali se i Nemanji veoma dopao. Oboje verujemo u latinsku izreku “Nomen est omen”, odnosno “Ime je znak”.

Zasad joj oko bebe nije potrebna pomoć.

- Moja mama mi je pomagala nekoliko dana posle izlaska iz porodilišta, ali više zbog toga da bih imala s kim da proćaskam, da mi ne bude dosadno. Vrlo brzo sam se prisetila svega što treba da radim oko bebe, kako je to izgledalo kad sam rodila Andriju. U svemu je ključna dobra organizacija, posebno se to odnosi na roditeljstvo - kaže Sanja za "Gloriju".

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading