Nikola Kojo: Sve o selidbi u Sloveniju

Autor:

28.06.2020 13:41

Foto:

Foto:



Istaknuti srpski glumac Nikola Kojo podneo je dokumente za useljenje u najrazvijeniju zemlju bivše Jugoslavije

 

Istaknuti dramski umetnik Nikola Kojo (52) uskoro će se s porodicom, suprugom Aleksandrom i tri kćerke, preseliti u Sloveniju, saznaje Gloria. Akter kultnih ostvarenja novije srpske kinematografije, spomenimo samo filmove “Četvrti čovek”, “Do koske”, “Lepa sela lepo gore”, “Nebeska udica”, “Smrt čoveka na balkanu” i “Mi nismo anđeli”, podneo je dokumente za useljenje u Sloveniju i očekuje da će se njegov zahtev rešiti povoljno u bliskoj budućnosti. O nameri da napusti Srbiju Kojo je prvi put pričao u oktobru prošle godine za bosanskohercegovački portal Klix.ba.

 

Pročitajte i... Nikola Kojo: Decu učim da se raduju životu, da se ne plaše ničega i da žive časno

 

- Otkriću vam da se spremam da se iselim odavde, iako imam 52 godine, a o destinaciji još uvek ne mogu da govorim. Ne mislim da starost provedem ovde, niti da moja deca odrastaju u jednoj ovakvoj crnoj rupi koja guta svoje ljude. Okidač je sve ovo ludilo, odnosno bezakonje, anarhija, sve ovo što pričamo o političarima koji nam uzimaju iz tanjira, govoreći da su oni nama nešto stvorili - najavio je glumac svoj odlazak iz Srbije.

Nikola Kojo nije odgovorio na naše pozive, kao ni Ambasada Republike Slovenije u Srbiji, dok nas je Ministarstvo inostranih poslova Slovenije uputilo na agenciju Administration Unit for Foreigners.

Veliki glumac je poslednjih godina pokazivao visoku društvenu angažovanost. Učestvovao je u građanskim protestima 2018. i 2019. godine, pokušavajući da ličnim primerom i angažmanom doprinese pokretanju procesa demokratizacije našeg društva.

 

Pročitajte i... Nikola Kojo o “Mandinoj nagradi”: Neka oproste svi, priznanje mog “Mandoline” mi je najdraže

 

- Trudim se da ne plovim u govnima, nego da jurim bistre potoke kao što su festivali u Tuzli i na Bledu. Važni su mi poslovi koje radim, moja porodica, najbliži prijatelji i moj mikrosvet. Trudim se da izbegavam blato i fekalije koji su oko mene. Nažalost, to nije uvek moguće. Ali, eto, živimo u poluzatvorenom odeljenju popravnog doma. Znam da zvučim pesimistički, ali mislim da sam realni pesimista koji sagledava stvari, prema mom mišljenju, na pravi način - istakao je Kojo za Klix.ba.

 

Pročitajte i...Nikola Kojo posvetio nagradu Mileni Dravić: “Vila” za moju prvu filmsku majku, pravu dobru vilu

 

Posle prošlogodišnjeg preseljenja Nikole Đurička s porodicom u Los Anđeles, ovo je drugi slučaj odlaska priznatog, poznatog i omiljenog umetnika iz Srbije.

Ipak, glumac je nedavno ipak demantovao ovu vest i potvrdio da ostaje u Srbiji.

Ne, to nije istina. U pitanju su gradski tračevi. Ne selim se iz Srbije - rekao je kratko za ovaj portal Nova.

goran.anicic

Autor