Nije zaboravila korene: Dženifer Lopez donirala pozamašnu sumu za pomoć Portoriku

Autor:

25.09.2017 22:47

Foto:

Foto:



Američka pevačica i glumica Dženifer Lopez donirala je u nedelju milion dolara za Portoriko, pokrenuvši kampanju u državi Njujork za pomoć ovom ostrvu koje je devastirano pet dana ranije u udaru ciklona Marija.

Dženifer Lopez, koja je rođena u Njujorku od roditelja Portorikanaca, kazala je da će donacija ići za više humanitarnih organizacija i da će ona, zajedno s drugim zvezdama latinoameričkog porekla, raditi kako bi se pomoglo teško pogođenom ostrvu. Ciklon je za sobom u Portoriku i na Dominikani ostavio 33 žrtve, samo nekoliko dana nakon prolaska strašnog uragana Irma.

Posle prolaska Marije, Portoriko je ostao suočen s poplavama i klizanjem terena. Ta američka teritorija s 3,4 miliona stanovnika našao se bez električne energije bez koje će biti verovatno više meseci, a njegova telekomunikacijska mreža gotovo je potpuno razrušena.

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on Sep 21, 2017 at 9:24pm PDT


- To je najjači ciklon koji je prošao Portorikom u poslednjih 20 godina i štete su strašne - rekla je pevačica tokom konferencije za medije.  - Mi ćemo pod hitno podržati Portoriko i druga karipska ostrva - rekla je Lopez na španskom. Uslovi života u Portoriku ne prestaju da se pogoršavaju od prolaska Marije.

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on Sep 25, 2017 at 9:48am PDT


Brojni stanovnici stajali su u nedelju satima u redovima u nadi da dođu do nešto hrane ili drugih potrepština, ali puno njih se vratilo kućama praznih ruku kako se približavao policijski čas, javlja Hina.
Maja Gašić

Autor