Nije izdržao borbu s kancerom: Preminuo otac Meta Dejmona


Kent Dejmon, otac holivudskog glumca Meta Dejmona, preminuo je u 75. godini, piše časopis People.

Predstavnici slavnog glumca potvrdili su da je njegov otac preminuo 14. decembra nakon višegodišnje borbe s rakom, što su svetski mediji tek sada otkrili. Dejmonu se bolest početkom ovog meseca naglo pogoršala, a glumac je tada uputio molbu svim fanovima da se mole za njegovog oca:

Situacija se sporo razvija, tata je bolestan, pa je to nešto kroz šta prolazimo sada. Prihvatamo sve molitve – napisao je Met na društvenim mrežama.

Glumac je zbog teškog zdravstvenog stanja svoga oca otkazao mnoge planirane medijske nastupe, između ostalih dodeli BAFTA nagrada u oktobru mesecu.

Glumac i njegov otac su 2011. godine odali počast bolnici Masačusets General gde je Kent bio na lečenju.

Tokom poslednjih godina naša porodica je izgubila nekoliko bliskih prijatelja zbog opake bolesti, međutim nikada nisam mislio da bi se to moglo dogoditi mom ocu, maratoncu – rekao je Met tada.

Međutim, nesreća kroz koju je prolazio holivudski glumac bila je u poslednje vreme u senci njegovih izjava zbog kojih je punio stupce svetske štampe. Naime, Dejmonove, loše interpretirani stavovi na temu zlostavljanja žena bili su pored skandala sa Harvijem Vajstajnom i Kevinom Spejsijemu, u žiži svetskih medija ove godine.

Laskava titula za suprugu Meta Dejmona: Najlepši dekolte Venecijanskog festivala (foto)

Damon je tako nedavno u intervjuu za ABC News rekao da seksualno zlostavljanje za koje su optuženi moćni muškarci uključuje “spektar ponašanja”. Glumac je rekao da postoji razlika između “tapšanja po zadnjici i silovanja ili zlostavljanja deteta te da oba ponašanja treba da budu osuđena i eliminisana, ali da ne smeju biti izjednačena”.

Naše se društvo nalazi na prekretnici i predivno je to što su se sve ove žene osetile dovoljno snažne da ispričaju svoje priče. Međutim, živimo u kulturi nepravde i vređanja. To ćemo morati ispraviti, ali ćemo morati i reći da niko od nas nije ovde došao savršen – rekao je Dejmon što je izazvalo brojne negativne komentare.

Glas protiv Dejmona podigla je glumica i njegove bivše devojke Mini Drajver.

Vitni Hjuston se nije spasila: Poznati koji su lek od bolesti zavisnosti potražili u čuvenoj “oazi slavnih i osramoćenih”

Iskreno smatram da muškarci ne bi trebalo da ženama govore o zlostavljanju dok svi ne budemo na istoj talasnoj dužini. Muškarac to ne može da radi. Niko to ne može. Zlostavljanje je toliko individualno i lično. Uvredljivo je kada moćan muškarac počne da diktira uslove, želeo on to ili ne – rekla je tada glumica.

Autor: Gloria.rs
Foto: Guliver/ Getty images/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi