Neverovatna odluka - Novak Đoković diskvalifikovan!

Autor:

07.09.2020 11:47

Foto:

Foto:



Neverovatno septembarsko veče 2020. godine zauvek će ostati upamćeno u istoriji sporta.

Novak Đoković, najbolji svetski teniser diskvalifikovan je sa turnira zbog 'namernog' pogađanja linijskog sudije u vrat!

Novak, jedan od najvećih sportista, džentlmen i šmeker, diskfalikovan je sa turnira kao najveći negativac svetskog sporta. Do sada su i publika i javnost pa i organizatori često bili protiv Novaka, ali mu nisu mogli ništa. Sve je zavisilo od njega, a pobede su se samo nizale.

Na ovaj način ipak Noletu je oduzeta šansa da se bori, da na terenu pokaže da je najbolji bez obzira na okolnosti. Jednostavno bio je prinuđen da se povuče.

Nepravda, jedina reč koja istinski opisuje dešavanja na US Openu.

Novak je teren napustio pognute glave, vidno nezadovoljan. Ipak priča o najboljem teniseru sveta i gradu Njujorku počela je prilično davno - prošli su put od zaljubljenog para do ljutih neprijatelja. Suština je da Novak Đoković i US Open imaju jako čudan odnos, žele da dobiju Novaka kao šoumena, ali isto tako neće oklevati da mu zabiju nož u leđa ako se ukaže prilika za to.

Sve je počelo davne 2007. godine kada su se Njujorčani zaljubili u Novaka što zbog igre, što zbog imitacija svojih kolega, kao i zbog vidne podrške slavnih ličnosti, među kojima je i Robert De Niro.

Međutim nisu svi imitacije shvatili kao šalu, pa su Novaka u medijima predstavili kao šarlatana koji ne poštuje svoje rivale, zbog čega je Novak morao da se izvinjava, tvrdeći da je sve to ipak bila samo iskrena šala.

Emotivan Novak Đoković: Njegova podrška u najtežim trenucima 

Upravo te 2007. godine Novak je igrao svoje prvo finale, i to baš u Njujorku, a protivnik mu je bio niko drugi do legendarnog Rodžera Federera. Atmosfera je bila neprijateljska, navijanje krajnje bezobrazno, kao da je preko puta mreže najomraženija svetska ličnost, a ne jedna od najvećih mladih nada belog sporta.

Naravno, na kraju meča Novak je pokazao o kakvom džentlmenu a pre svega sportisti je reč, pa je svojim govorom mnogima zapušio usta.

Tokom svih ovih godina, odnos između Noleta i Njujorka bio je krajnje turbolentan, nekada na ivici sukoba, a nekada ipak divna priča, koja je vrlo lako mogla da se pretvori u prelepu romansu.

Međutim te 2015. godine dogodila se kulminacija a u glavnim uloga niko drugi do Rodžera i Novaka. Navijači su kada god bi Đoković odservirao duplu grešku aplaudirali, a pri svakom dobrom poenu zviždali. Sve vreme su ga ometali i dobacivali tokom najvažnijih poena, ali Srbin je naučio lekciju, znao je tačno šta treba da uradi.

- Oni su vikali Rodžer, a ja sam čuo Novak - rekao je Nole posle velike pobede u tom finalu.

Novak Đoković i Andrija Milošević zvezde nove serije!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lokmat (@milokmat) on Sep 7, 2020 at 2:36am PDT

- Rasprodat Artur Eš stadion zdušno je navijao protiv Đokovića, čak su ga i ometali prilikom servisa, sve sa ciljem da se pomogne Federeru - pisao je tada Njujork tajms.

Nepoštovanje najboljeg svetskog tenisera i konstatno menjanje rasporeda.

O tome koliko puta su organizatori menjali raspored i stavljali ga na teren pre nego što je uopšte trebalo da se nađe na njemu, nećemo ni da pričamo. Ili o neverovatnom nepoštovanju sa kojim američki mediji izveštavaju i odnose se prema Novaku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Sep 6, 2020 at 3:58pm PDT

Nikada ga nisu hvalili, stalno mu je tražena i najsitnija zamerka. Međutim sve je to Novak izdržao i još uvek izdržava.

Veče koje je sve promenilo

2020. godina, Đoković ponovo nastupa na ovaj put praznim terenima Njujorka, kada mislite da ništa ne može da pođe po zlu nešto neočekivano se ipak desi. Onaj trenutak kada zanemite od besa, trenutak neverice i nemoći kada jednostavno ne znate šta bi sledeće uradili.

Đoković kao i uvek, na kraju gema lopticu koja mu je ostala u džepu želi da vrati do skupljača loptica. Udara je reketom malo jače i pogađa linijskog sudiju tačno u vrat. Žena pada kao pokošena, a Novak u tom trenutku shvata da bi njegovo učešće na turniru moglo da bude završeno.

Namera da je pogodi sigurno nije postojala. Odmah je Nole pritrčao, ponudio svoju pomoć, pokušao da objasni da je sve to nesrećna situacija, bez ikakve loše namere. Ali odluka je bila konačna - Novak Đoković, zvanično najbolji svetski teniser, diskvalifikovan je sa US Opena.

Istina je da se Novak mnogima zamerio napustivši Savet igrača i formiravši novu Asocijaciju igrača, ali želimo iskreno da verujemo da dešavanja van terena nisu imala uticaja na odluku o Novakovoj diskvalifikaciji.

Novak Đoković osvojio 80. trofej i doneo odluku koja je iznenadila svet! (video)

Ono što je sada najbtinije jeste da Novak nauči lekciju, baš kao što je i sam rekao - Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek ali i kao teniser.

Mi iskreno verujemo da će Novak uspeti u tome, a da će se već na sledećem turniru vratiti još jači, te će nam doneti još puno trofeja i radosti.