Neutešna porodica i prijatelji na Šabanovom grobu: Održan šestomesečni pomen kralju narodne muzike (foto/video)

Autor:

10.08.2019 12:23

Foto:

Foto:



U Aleji zaslužnih građana na Novom grobljuu Beogradu danas je održan šestomesečni pomen pokojnoj legendi narodne muzike Šabanu Šauliću, a njegova porodica, prijatelji i rođacu stigli su nešto posle 10 časova na njegov grob.

Nakon Šabanove ćerke Sanele koja je na groblje došla sa supugom Zoranom Mirkovićem i kumova Zorice Brunclik i Miroljuba Aranđelovića Kemiša, stigla je udovica kralja narodne muzike Gordana koja nije mogla da sakrije suze.

Uz Gocu su sve vreme bila deca, sin Mihajlo koji je došao sa verenicom, i ćerke Ilda i Sanela.

Neutešna udovica na Šabanov grob je položila beli buket s posvetom "S ljubavlju i tugom, tvoja Goca", preneo je pink.

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić preminuo je 17. februara nakon teške saobraćajne nesreće vraćajući se sa nastupa u Nemačkoj.

Protiv Turčina Alsina Leventa koji je tog kobnog dana naleteo na automobil u kojem je bio Šaban podignuta je optužnica i on će uskoro, pred regionalnim sudom, odgovarati za ubistvo u saobraćaju. U optužnici se navodi da je Levent na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, te da je u alkoholisanom stanju u automobilu "mazda 6" izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.