Neustrašiva pred bolešću: Nada Obrić četvrti put oči u oči sa karcinomom

Autor:

19.06.2020 15:15

Foto:

Foto:



Pevačica se još jednom suočava sa opakom bolešću...

 

Nada Obrić je rak pobedila tri puta, ali se zloćudna bolest vratila. Pevačica je ovih dana po četvrti put operisana, a uskoro je čeka i hemioterapija. Nada se trenutno nalazi u Beču gde se i podvrgla operaciji.

‒ Nažalost, tačno je. Trenutno sam u Beču. Znam i za bolje dane. Treba da krenem i na hemioterapiju, pa ćemo se čuti kada dođem u Beograd. Hvala vam ‒ rekla je pomalo neraspoloženo pevačica.

Na pitanje da li je ponovo morala na operaciju zbog problema sa karcinomom na bešici Nada Obrić je za „Kurir“ odgovila potvrdno. Ona se nalazi u Austriji kod ćerke Itane, koja ju je odvela kod najboljih lekara na jednu privatnu kliniku.

 

Pročitajte i... Snežana Đurišić potvrdila tužne vesti: Legenda narodne muzike nas napustila u 76. godini

 

Pre nepunih godinu dana Nada je operisala karcinom na bešici u KBC “Bežanijska kosa” i bila je srećna da je problem uočila na vreme. Međutim, to nije bio prvi put da se susrela sa tom dijagnozom, ali je bez obzira na to verovala u ozdravljenje.

– Kad saznate da imate maligni rak, prvo zanemite. Onda ne verujete, ne dolazi vam u svest. Potom ste jako ljuti, pa jako tužni, pa se pitate zašto ja, zašto meni… A onda se osvestite i počnete da se borite, žurite da se organizujete i odradite sve što treba kako biste se operisali. Svaki put kod mene je bilo hitno. Misli su uzburkane, pomešane, trudite se da ne opterećujete decu. Svesni da ishod može da bude i ovakav i onakav, a to je valjda rulet u glavi od koga niko ne može da pobegne, imate dve mogućnost: da padnete ili da se podignete i borite, moleći se Bogu da vam pomogne. Ja sam uvek za ovu drugu varijantu – rekla je Nada za magazin “Hello”.

 

Pročitajte i... Snima se novi film o životu princeze Dajane: Potpuno neočekivan izbor glavne glumice

 

– Posle sam već navikla. (smeh) Prvi put je, zaista, bilo najstrašnije, jer pored mene su 24 sata bila deca. Sin Saša išao je u srednju školu, a ćerka Itana na fakultet. Gledali su me nemoćno, pokušavajući da sakriju strah. Nisu ga pokazivali oni, krila sam ga ja, lagali smo se uzajamno. Molila sam Boga da me ne uzme dok ih ne iškolujem, dok se ne osamostale, a posle kako bude. Ovog puta sve je bilo drugačije.

Kao i 1999. godine, kada je operisala karcinom materice, odnosno 2004. kad joj je dijagnostifikovan maligni tumor mladeža, na preglede je otišla zahvaljujući intuiciji.

 

Pročitajte i... Nada Obrić: Moj ludi instinkt mi po ko zna koji put spasava život!

 

– Šesto čulo prati me celog života. Ispričaću vam anegdotu koja to najbolje ilustruje. Kao dete raspravljala sam se nešto sa bratom, a mama nas je slušala. Videvši da nijedno ne popušta, rekla je: “Ćuti, bre, Drago. Ona nije sama, zar nisi naučio da uvek bude kako ona kaže. Zato ubuduće samo klimaj glavom!” Tad sam bila mlada i nisam obraćala pažnju, a kako sam sazrevala, setila sam se tih njenih reči, povezala sam neke stvari i shvatila da nečeg tu ima. Ne znam kako to da nazovem, ali moć da predvidim neke situacije spasla mi je život više puta – iskreno je, nakon treće operacije, ispričala pevačica za "Hello".

goran.anicic

Autor