Nenad Knežević Knez: Ponosam sam na muzički talenat starije ćerke, mlađa je rođeni menadžer

Autor:

09.04.2017 17:02

Foto:

Foto:



Majstor za hitove ponosan je na svoju stariju kćerku Kseniju koja je krenula njegovim stopama i posvetila se muzici, a njen talenat prepoznao je i Željko Joksimović u čijoj pratećoj grupi peva

Nenad Knežević Knez (49), vlasnik mnogih hitova, bio je oduševljen kad mu je starija kćerka Ksenija (21) saopštila da želi da krene njegovim putem i postane pevačica. Ona je već četvrta generacija u porodici Knežević koja se posvetila muzici, pošto su Nenadov deda Mitar i otac Ilija bili odlični instrumentalisti. Deda je i osnovao podgoričku srednju muzičku školu i svirao je sedam-osam instrumenata, a otac Ilija, koga svi znaju po nadimku Mili, bio je jedan od najpoznatijih crnogorskih pop muzičara, vodio bendove kao što su “Montenegro 5” i “Entuzijasti”.

- Bilo mi je veoma drago kad je i Ksenija krenula ozbiljnije da se bavi muzikom - ponosno priznaje Knez i dodaje: - Nisam je sputavao ni u čemu u životu, podržavao sam svaki njen izbor. Počela je da peva kao mala, a pošto ima apsolutni sluh, već sa tri-četiri godine “skidala” je neke od najzahtevnijih melodija Selin Dion, Maraje Keri i Vitni Hjuston. Poseduje neverovatnu muzičku memoriju, zna bar 300 pesama napamet, uključujući one s aktuelnih svetskih top-lista. Ne znam kad stiže sve to da nauči, ali ide joj.

Otac i kćerka do sada su nekoliko puta pevali zajedno, a oboje su ubeđeni da je najdirljiviji bio nastup na Filmskim susretima u Nišu, kad su na zatvaranju izveli melodije iz filma “Zona Zamfirova”.

- Ksenija je tada imala šest godina, bili smo i obučeni u stilu epohe o kojoj govori film, a publika je bila oduševljena. Aplauz je potrajao nekoliko minuta. Divan i veoma emotivan nastup. Posle su je svi pitali koliko je stara, nisu mogli da shvate da sa tako malo godina već toliko dobro peva. I kad mi je rekla da želi ozbiljno da se bavi muzikom, veoma mi je imponovalo, pošto će nastaviti našu porodičnu tradiciju. Pre nekoliko godina imali smo odličan nastup na večeri “Brod plovi za Beograd”, pevali smo duet Neta Kinga Nola i Natali Kol, a veoma emotivno je bilo pre nekoliko godina na mom solističkom koncertu u Podgorici, kad smo zajedno otpevali kompoziciju “Valovi, plavi valovi”. Ksenija je izvela deonicu koju je ranije pevao moj tata. On, nažalost, više nije s nama, a njeno pevanje me je izuzetno dirnulo.

EMOTIVNA POSVETA OCU

Posle tog koncerta Knez je prihvatio ponudu da predstavlja Crnu Goru na “Pesmi Evrovizije” u Beču 2015. U pratećoj grupi bila je i Ksenija. Ljudima iz “Evrosonga” njih dvoje su bili posebna atrakcija, i mnogi mediji su to propratili kao kuriozitet, naročito trenutak kad su se pojavili na crvenom tepihu.

 

- I kompozicija “Adio” koju smo izveli bila je posvećena mom ocu, jer tekst govori o opraštanju od osoba koje više nisu sa nama i koliko nam nedostaje taj poslednji pozdrav od njih. Sve se nekako sublimiralo u toj pesmi i to iskustvo koje smo imali u Beču bilo je zaista posebno.

Ksenija otkriva da je godinu ranije bila najmlađi učesnik “Beovizije”, ali joj se tada nije posrećilo da ode na ovo prestižno muzičko takmičenje.

- Društvo iz mog odeljenja u Dizajnerskoj školi prijavilo je pesmu koju smo izvele nas tri devojke. Nije to bilo prvi put da nastupamo javno, pre toga smo pevale na školskim priredbama, i odlučile smo da okušamo sreću. Stigle smo do finala, ali, nažalost, nisu nas odabrali. Ta želja mi se ostvarila naredne godine s tatom, bio je to dupli dobitak, najbolje iskustvo u životu. Scena je bila ogromna, organizacija savršena, atmosfera nezaboravna, a šlag na torti nastup s ocem. Sve mi je delovalo potpuno nestvarno. Nikada ranije nisam doživela ništa slično i shvatila sam da želim time da se bavim i budem deo te muzičke priče.

Posle “Pesme Evrovizije” kantautor Željko Joksimović pozvao je Kseniju u svoj prateći bend.

- Prvo smo probali da vidimo kako će to da funckioniše i na kraju sam ostala. Do sada sam imala oko sto nastupa, čak i u mestima za koja pre toga nisam ni čula. Čast mi je što sam se okušala u tako velikoj produkciji, Željko radi baš ozbiljne stvari. On je priznat umetnik i zbog toga mi je iskustvo koje sam stekla radeći s njim dragoceno.

Mlada pevačica je završila Dizajnersku školu, sjajno crta i slika, i upisala je digitalni marketing, ali sad je preokupirana muzikom. Knez će uskoro objaviti novi singl, “Ona voli”, posvećen mladim, savremenim devojkama koje viđa po klubovima. Uradio ga je sa novim saradnicima, tekstopiscem Draganom Brajovićem Brajom i aranžerom Aleksom Aleksovim, a namerava da za njega snimi i spot. Takođe, planira da u Parizu nastupi u jednoj od prestižnih sala, gde će izvoditi ambijenalnu etno i džez muziku pod nazivom “Magic of Balkan”.
Mlađa kćerka Andrea (19), koja ima nadimak Bubica, za sada ne pokazuje interesovanje za muziku, mada je svi u porodici u šali zovu menadžerka zbog odličnih pregovaračkih sposobnosti.

Komentari. (0)

Loading