Nenad Jezdić: Volim originalne, sadržajne serije, kojima prethodi temeljan rad

Autor:

06.03.2017 15:20

Foto:

Foto:



Poznati glumac Nenad Jezdić jedan je od mnogih koji će se pojaviti u seriji "Senke nad Balkanom", čija je promocija održana u jednom prestoničkom hotelu. Seriju koju ćemo gledati na RTS, kao jedan od reditelja i scenarista potpisuje Dragan Bjelogrlić, koji će igrati i glavni lik - Andru Tanasijevića Taneta, a naš sagovornik Nenad Jezdić tumačiće lik Krojača.

- Pomalo zvuči neobično, ali ja zaista od obaveza ne stižem da gledam serije - rekao je za "Večernje novosti" naš proslavljeni glumac. - Ipak, volim originalne, sadržajne serije, one kojima prethodi temeljan rad. Baš onakve na kojim radi Dragan Bjelogrlić.

Prema Jezdićevom mišljenju jedan od najboljih projekata u poslednje vreme kod nas je upravo rediteljski prvenac Dragana Bjelogrlića.

- Film i serija "Montevideo, vidimo se", kao i film "Montevideo, Bog te video" bili su pravi televizijski preporod. Između ostalog i u smislu tumačenja, igre i estetike - priča Jezdić. - Što bi rekli ovi moji seljaci iz okoline Valjeva: "Serija je tačna". To je njihov izraz za nešto kada je dobro.

Gordan Kičić o ponudi da snima u Holivudu: Dobro je promeniti krv

Jezdić kaže da se nada da će i "Senke nad Balkanom" biti odličan nastavak svega što je Bjelogrlić do sada uradio.

- Biće ova serija pravi krvoslednik njegovih dela. Tu reč namerno upotrebljavam, jer sam siguran da će u svim tim najsitnijim porama, kapilarima, i "Senke nad Balkanom" pratiti put koji Bjela krči.

Ulogu u seriji "Senke nad Balkanom" Jezdić je, kako sam kaže, prihvatio rado.

- Iskreno, Bjelin pristup meni je ono što me je najpre privuklo. To me je nateralo da nađem vreme za ovu seriju, da se odlučim za nju i da joj se posvetim - kaže Jezdić. - Nas dvojca smo poslednji put radili pre više od deset godina, pa me je i to zaintrigiralo.

Za seriju, čija nas premijera očekuje na javnom servisu Srbije, Jezdić kaže da, iako je drugačija u sadržajnom i žanrovskom smislu od "Montevidea", ipak sadrži estetiku Dragana Bjelogrlića.

- Raznovrsnost je dobra i za nas glumce, za Bjelu kao autora, ali i za gledaoce - siguran je Jezdić. - Ali to i jeste potreba svih nas koji se bavimo glumom, režijom i televizijom, da budemo različiti i da pokažemo opseg dara, pod uslovom da ga imamo.

Komentari. (0)

Loading