Nemile scene u Austriji probudile su bolna sećanja: Dejan Matić za dlaku je izbegao kobnu sudinu!

Autor:

05.11.2020 11:06

Foto:

Foto:



Poznati pevač Dejan Matić našao se u nezavidnoj situaciji prilikom poslednjeg terorističkog napada u Austriji.

Naime, tokom nemilih scena koje se događaju poslednjih dana u Austriji, tačnije glavnom gradu pomenute zemlje Beču naš popularni pevač Dejan Matić našao se u centru zbivanja. Pevač koji živi u predgrađu Beča, odlučio je kobne večeri da izađe u jedan od prestižnih restorana u glavnom gradu Austrije u društvu svoje supruge Jelene i prijatelja, ne sluteći da će se stvari vrlo brzo zakomplikovati.

Pročitajte i: Dejan Matić: Nikada se nisam osećao hendikepirano 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Matic (@dejanmaticofficial) on Feb 8, 2019 at 4:51am PST

Dejan je istakao da ga je teška situacija podsetila na tragična vremena kada je u jeku bio rat na našim prostorima.

- Bili smo kod prijatelja u restoranu i čim smo čuli šta se dešava sišli smo u podrum i tu smo čekali da napadi prođu... Napad je počeo u 20 sati, a mi smo sat vremena kasnije saznali šta se dešava. Već tada su se čule sirene, bio je opšti haos. Na društvenim mrežama se širilia panika i tada nas je jedan prijatelj odveo u podrum restorana. Osetio sam se kao da smo u skloništu jer počinje rat. Neki su se uplašili, ali ja sam bio prilično smiren. - Istakao je Dejan.

- Čuli smo da napadači kreću baš ka okrugu u kom smo bili. Tada je jedan čovek bežeći od terorista uleteo u restoran. Bio je bled kao krpa, prestravljen i nem. Ništa nije mogao da izusti. On se našao na licu mesta, video je šta se dešava i pobegao je kod nas... Čim je bilo bezbedno supruga i ja smo seli u taksi i otišli kući. Deca su nam bila sa ženom koja ih čuva. Za vreme napada sam je pozvao i rekao joj da ne paniči. Ona nije ni znala šta se dešava, a deca su spavala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Matic (@dejanmaticofficial) on May 26, 2019 at 6:00am PDT

Pevač je takođe istakao da su mu nemile scene probudile sećanja iz davnih dana, kada je preživeo rat u Bosni i Hercegovini.

- Mislio sam da je Austrija poslednja država u kojoj ovo može da se desi. Beč je uvek bio siguran grad i sada mi ovde nije prijatno. Ali na indirektan način sam prošao kroz sve ovo. Kada je bio rat u Bosni, samo sam gledao kako ću da stignem u Drvar. Nema veze što je rat, što se puca... Tako je bilo i sada, jedva sam čekao da stignem u svoj kraj, koji je nadomak Beča i koji je prilično miran. - Zaključio je Dejan Matić a prenosi Srbija Danas.