Neda Arnerić ostaje na lečenju: Glumica nije životno ugrožena, lekari ipak zabrinuti

Autor:

02.03.2019 09:50

Foto:

Foto:



Dramska umetnica Neda Arnerić još je na lečenju u Vojnomedicinskoj akademiji, gde joj lekari od srede uveče, kada je u besvesnom stanju primljena u ovu ustanovu, saniraju posledice trovanja alkoholom i lekovima, pišu Novosti. Ona nije životno ugrožena, ali je još na intenzivnoj terapiji.

Neda Arnerić: Suviše mi je bolno da pričam o suprugu

Glumica koja, po mnogima s razlogom nosi epitet "večite devojčice", prima infuziju. Dodavanje elektrolita, glukoze, minerala i drugih supstanci, iako je prvi kritični period u njenom zbrinjavanju prošao, trebalo bi uz drugu terapiju da ubrza glumičin oporavak posle viskija i tableta protiv depresije, koje je izgleda popila pre nego što ju je brat našao bez svesti, u krevetu sa flašom pića i kutijom tableta, u njenom stanu na Vračaru, gde od smrti muža u decembru prošle godine živi sama.

Glumica je u teškom stanju primljena na VMA: Prve informacije o zdravstvenom stanju Nede Arnerić

Lekari su više zabrinuti za psihičko nego za trenutno fizičko stanje glumice koju mnogi, i pored brojnih uloga, još pamte kao "Višnju sa Tašmajdana", navode Novosti. Glumica se godinama bori sa depresijom, a ovo joj nije prva kriza. Pre tri godine, kada je pala sa terase svog stana na trećem spratu kod Hrama Svetog Save, spekulisalo se da je depresija, uz veliku količinu alkohola, Nedu povukla u suicid. I tada se pričalo da je u stanu nađena otvorena prazna boca viskija, i da je glumica po prijemu u Klinički centar Srbije imala alkohola u krvi.

Neda Arnerić u teškom stanju prebačena na VMA

Prema nezvaničnim informacijama sa VMA, Arnerićeva je u petak, prilično loše raspoložena, pitala lekare da ide kući, ali nije negodovala kad su joj rekli da bi za nju bilo najbolje da ostane u bolnici.