Ne ubijajte naše uspomene: Šta su stanovnici Lisabona poručili Rafaelu Nadalu

Autor:

30.06.2018 10:50

Foto:

Foto:



Stanovnici Lisabona pozvali su u pomoć Rafaela Nadala da spasi poznatu poslastičarnicu u Lisabonu kojoj preti zatvaranje, jer je zgradu kupio investicioni fond u kojem udeo ima i španski teniser.

Објава коју дели Visit Lisboa (@visit_lisboa) дана 20. Јун 2018. у 10:14 PDT

-Ne ubijajte naše uspomene - stoji u otvorenom pismu na španskom.

Neobičan susret Rafaela Nadala i radnika obezbeđenja obišao planetu (video)

Poslastičarnica Suiça osnovana je 1922. godine, a njena terasa gleda na trg Rosio, tradicionalno mesto sastanaka za stanovnike Lisabona i turiste.

Rafael Nadal, aktuelni broj 1 u svetu tenisa, ima udeo u investicionom fondu Mabel Kapital koji je u februaru kupio čitav niz zgrada od kojih se u jednoj nalazi i poslastičarnica, koja bi vrata trebalo da zatvori krajem avgusta.

-U ovoj su se poslastičarnici sastajali jevrejski intelektualci koji su tokom Drugog svetskog rata bežali iz Evrope u SAD - podseća se u pismu, te dodaje da su u njoj uživale i druge poznate osobe poput reditelja Orsona Velsa, operske dive Marije Kalas i američkog senatora Edvarda Kenedija.

Објава коју дели Rafa Nadal (@rafaelnadal) дана 3. Нов 2017. у 9:46 PDT

-U ovoj četvrti postoji još istorijskih lokala koje grad ne bi smeo da izgubiti - kažu stanovnici Lisabona, koji su potpisali otvoreno pismo.