Nalazi obdukcije otkrili iznenađujuće informacije - Dijego Maradona preminuo zbog njega?

Autor:

24.12.2020 13:25

Foto:

Foto:



Obdukcija legendarnog fudbalera Dijega Maradone otkrila je neverovatnu stvar koja je podigla mnogo prašine!

Naime, posle skoro mesec dana od kako je legendarni fudbaler preminuo, juče je na argentinskoj nacionalnoj televiziji saopšten razlog prevremene smrti. Argentinska televizija 'Telefe' objavila je rezultate autopsije Dijega Maradone, što je dovelo do brojnih komentara na društvenim mrežama.

Ono što je najviše zanimalo svetsku javnost konačno je dobilo i potvrdu- u Dijegovoj krvi nisu pronađeni ni tragovi droge, a ni alkohola. Međutim, jedan zastrašujući podatak takođe je objavljen u sklopu autopsije - smrt legendarnog fudbalera nije nastupila u sekundi, već je Dijego satima proživljavao pravi pakao.

Pročitajte i Umro Dijego Maradona, svet je ostao bez fudbalskog maga

Dijego je proživljavao pravu agoniju u krevetu, koja je prema njihovom mišljenju, mogla da traje između šest i osam sati. Advokatski tim koji predvodi Matijas Morla već je tvrdio da je do smrti došlo zbog nemara lekara. Ukoliko se ove optužbe ispostave kao tačne, doktor Leopold Luke i oni koji su brinuli o Maradoni teško će se izvući. Zvanični nalaz obdukcije kaže da je Maradona preminuo usled 'akutnog edema pluća usled pogoršane srčane insuficijencije'.

Takođe, utvrđeno je da je koristio lekove za lečenje bolesti srca, a da je među lekovima koje je uzimao bilo i onih koji izazivaju aritmije. Doktori protiv kojih je pokrenut postupak mogu krivično da odgovaraju za njegovu smrt, pre svih Luke, koji ga je i operisao nekoliko dana pre smrti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RT en Español (@actualidadrt)