Nakon drame oglasila se Nikolina Pišek: 30 minuta nas je delilo od smrti, ćerka mora na dodatne pretrage!

Autor:

09.02.2021 14:25

Foto:

Foto:



Voditeljka Nikolina Pišek doživela je nezgodu tokom prethodnog vikenda kada se noću otrovala ugljen-monoksidom sa mlađom ćerkom Unom Sofijom u porodičnom stanu u Zagrebu.

Danas se oglasila za srpske medije i otkrila pravu istinu, gostovala je u jutarnjem programu nekoliko televizija i izjavila da veruje kako se trovanje dogodilo usled građevinskih radova, s obzirom na to da je u njenoj zgradi pukla cev. Objasnila je da je više uplašena za ćerku ali da se nada da će sve dodatne analize koje doktori traže biti u redu, i da će im se život brzo vratiti u normalan tok.

,,Zgrada je iz 1890. godine ali je nekoliko puta renovirana, poslednji put pre nekoliko godina kada su zamenjene sve instalacije." rekla je Nikolina i dodala

,,Imam neke smetnje disanja, smetnje u radu srca... To tek moram proveriti dodatnim pretragama, šta se zapravo dogodilo i da li ću imati trajne posledice. Una mora uraditi pretrage mozga, budući da je EEG mozga isto ukazao na neke nepravilnosti, pa se mora utvrditi da li je to nešto što će biti trajno ili je to nešto što je usledilo u tom trenutku od stresa ili tako nekih nepredviđenih okolnosti u trenutku merenja."  - rekla je voditeljka u jutarnjem programu, pa objasnila zbog čega je trovanje ugljen-monoksidom izuzetno opasno.

Pročitajte još: Istraga i dalje u toku, Nikolina Pišek sa ćerkom završila u bolnici: Samo slučajnost nas je spasla!

 

Ona je zatim detaljno opisala kakve simptome su imale ona i ćerka.

,,Ugljen-monoksid nema miris. Ja sam osetila glavobolju, kao i moja ćerka. Mučninu, tahikardiju, ili ubrzani rad srca, koji je bio neuobičajen. Ne mogu ga povezati sa stanjima stresa... Međutim, ja sam to povezivala sam to sa tim možda sam se otrovala, možda sam pojela nešto pogrešno, možda me je uhvatio neki virus... Učinila sam grešku koja je mogla biti fatalna. Una je otišla da spava, uprkos tome što je imala glavobolju, mislila sam proći će... Ja sam uzela tabletu za smirenje, što je bila zaista pogrešna odluka u tom trenutku, nadajući se da će ta tahikardija proći. Legla sam da spavam. Ono što je nas spasilo je što je Una počela naglo povraćati nego oko dva u noći. Nazvala sam supruga koji je bio u Beogradu i poprilično smirenim glasom rekla, što je za njega bilo detektirajuće, "pa Uni je nešto zlo, i meni je zlo, valjda smo nešto pojele... Idem ja spavati, sutra ćemo doktoru". Vrlo smireno i bez preteranog uzrujavanja, što je on shvatio kao nešto što bi ga trebalo alarmirati. Srećom! Mogao je preći preko toga i reći "Dobro, ujutru ćete otići...". On to srećom nije uradio!"

Kako navodi, suprug joj je kasnije rekao da je osetio u njenom glasu da nešto nije u redu, i odmah je alarmirao prijatelje koji su bili u Zagrebu da im se nađu kao pomoć, obzirom da je on daleko od porodice.

,Nije mi palo na pamet da može biti gas, jer je bilo to renoviranje u zgradi, zbog zemljotresa, a i moji psi nisu pokazivali ništa, mislila sam da smo se ćerka i ja otrovale hranom, jer smo jele isto tog dana. S obzirom na to da su u toku radovi na mojoj zgradi, sve je puno prašine oko zgrade, tako da sam ja držala zatvorene prozore što inače nikada ne radim, bile smo hermetički zatvorene. Vidoje je u pola 3 ujutru alarmirao prijatelje, ja sam u tom trenutku već prestala da se javljam na telefon, moja svest se tada već gubi. Sećam se da sam čula neko lupanje na prozoru, to je bio naš prijatelj koji je zvao policiju i hitnu pomoć, i rekao je da će razvaliti vrata jer sumnja da se nešto dogodilo. Ja sam tad bila jako loše, tresla sam se, ali sam uspela da dođem do prozora. Tu moje sećanje nestaje, u nekim fragmentima se sećam dolaska hitne pomoći, i došla je i interventna jedinica zagrebačke plinare. Rekli su da je bila puka sreća da smo tog trenutka nađene i spasene. "- objasnila je.

Pročitajte i: Nikolina Pišek o ljubavi i životu: Beograd i Zagreb su dve strane iste medalje

Nikolina Pišek/ Instagram printscreen

Na kraju razgovora istakla je da su joj lekari rekli kako ih je 30 minuta delilo od sigurne smrti. Srećom, Nikolinin stan ima visoke plafone pa je i to dodatno pomoglo. Apelovala je na ljude da ukoliko su u mogućnosti, kupe dektetore ugljen-monokisda, i da ih stave na mesta gde su im te instalacije u stanu, bitno je da budete na vreme upozoreni, jer ugljen-monoksid je tihi ubica, ubija bez ikakvog upozorenja, ništa ne ukazuje da ste otrovani.