MTV nagrade: Trijumf Kendrika Lamara, Pink dirljivim govorom posvećenom ćerki izmamila suze (foto/video)

Autor:

28.08.2017 12:04

Foto:

Foto:



Na dodeli muzičkih nagrada MTV Video Music Awards, održanoj u Los Anđelesu, najvažnije nagrade osvojili su britanski kantautor Ed Širan u kategoriji umetnika godine i američki reper Kendrik Lamar, čiji je hit "Humble" osvojio nagradu za spot godine i najbolju hip-hop izvedbu.

Širanu su konkurencija u trci za umetnika godine bili upravo Lamar, te The Weeknd, Bruno Mars, Lorde i Arijana Grande.

Lamar, koji je imao čak osam nominacija, a osvojio šest nagrada, s spotom za pesmu "Humble" pobedio je ispred The Weeknda s pesmom "Reminder", Bruno Marsa s "24K Magic", Alesija Kara sa "Scars to Your Beautiful" i DJ Kalida "Wild Thoughts".

U ostalim važnijim kategorijama trijumfirali su Kalid kao najbolji novi izvođač, Zejn Malik i Tejlor Svift sa "I Don't Wanna Live Forever" za najbolju muzičku saradnju, Fifth Harmony feat. Gucci Mane s pesmom "Down" za najbolju pop izvedbu, Zed i Alesija Kara sa "Stay" za najbolju dens pesmu, a za pesmu leta proglašena je "XO Tour Llif3" od Lil Uzi Verta.

Voditeljka spektakla bila je Kejti Peri, koja se na pozornicu spustila sa stropa u svemirskom odelu u čast statueta nazvanih "Moon Person", koje primaju dobitnici nagrada.

Međutim, šou su ukrali odsutna Tejlor Svift, koja je iskoristila MTV Video Music Awards za svetsku premijeru spota za svoj prvi solo singl u tri godine "Look What You Made Me Do" i dobitnica nagrade za životno delo Pink, koja je za svoju šestogodišnju kćer Vilou, koja je bila u publici, održala govor o lepoti i prihvatanju koji je mnogima izmamio suze.

Maja Gašić

Autor